JEZIVA KAMPANJA

Skandal u H&M-u, roditelji zgroženi, modni gigant pod paljbom kritika: ‘Što je, dovraga, ovo?! Pa to su djeca...‘

‘Još se nisu izjasnili kako je itko u tvrtki došao da te užasavajuće prosudbe‘

‘Back to school‘ H&M kampanja

 Screenshot Twitter

Modni gigant H&M prisiljen je povući reklamu za školsku uniformu sa sloganom ‘neka se glave okreću‘ zbog negativnih reakcija, uključujući tvrdnje da ‘seksualizira‘ djecu. Brend se suočio s kritikama zbog reklame ‘Back to School fashion‘, koja je prikazivala dvije mlade djevojke koje su nosile haljine s tregerima. Bijesni aktivisti - uključujući poznatu feministicu Melindu Tankard Reist - oštro su se obrušili na modni lanac, piše Daily Mail.

"Koja je vaša namjera s ovim sponzoriranim Facebook oglasom?", napisala je. "Male školarke uglavnom ne žele "da se glave okreću". Velik broj ljudi s kojima radim u školama želi da ih se ostavi na miru da uče i da se zabavljaju."

Psihologinja dr. Pam Spurr izrazila je svoj bijes u objavi na X, napisavši: "Vaš podli oglas podilazi pedofilima da je u redu žudjeti za djevojkama. Bojkotirajte H&M. Sramotno iskorištavanje djevojaka."

Bijesne i mnogi korisnici na društvenim mrežama: "Što je, dovraga, ovo. H&M seksualizira djecu! Cijela poanta školskih uniformi je spriječiti djecu da koriste robne marke kako bi posramili drugu siromašniju djecu. Što si H&M misli?"

image

‘Back to school‘ H&M kampanja

Screenshot Twitter

H&M se također oglasio preko društvenih mreža: "Ovaj oglas je sada uklonjen. Duboko se ispričavamo zbog uvrede koju je prouzročio i razmotrit ćemo kako ćemo dalje predstavljati kampanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 14:32