PALJBA S GOVORNICE

Skandalozan ispad potpredsjednice Skupštine Srbije: ‘Zastupnice oporbe previše prolaze... Nude li se?‘

‘Vidim da pojedine zastupnice opozicije vrlo rado prolaze kroz redove Srpske napredne stranke. Ne znam da li se preporučuju...‘

Sandra Božić

 Screenshot Twitter

Potpredsjednica Skupštine Srbije i članica Srpske napredne stranke (SNS) Sandra Božić, optužila je zastupnice opozicije da previše prolaze pored zastupnika SNS-a i upitala da li im se one to nude, javlja Nova.rs.

‘Vidim da se pojedine zastupnice opozicije... ovaj, vrlo rado prolaze kroz redove Srpske napredne stranke. Ne znam da li se preporučuju i da li bi željele sjediti u tim redovima ili samo vole prolaziti ovuda‘, upitala je Božić.

Zastupnica Zeleno-lijevog kluba Biljana Đorđević reagirala je na skandaloznu izjavu potpredsjednice Skupštine Srbije te napomenula da je to još jedna seksistička uvreda zastupnicama opozicije jer je to zvučalo kao da se one nude kao prostitutke.

‘Kolegice Božić, to što ste žena ne znači da ne možete biti seksist. Ono što ste rekli je strašno uvredljivo. Nazvali ste kolegice i zastupnice osobama koje se nekome nude. Ako je ovdje uvredljivo govoriti o ženskom bikiniju, jednako je uvredljivo, i više, ono što ste vi rekli. U danu u kojem su vaši zastupnici ovdje također imali seksističko uvredljivo ponašanje prema drugim zastupnicima, to je najgore što ste mogli učiniti‘, rekla je Đorđević.

Ovo nije bio jedini ispad zastupnika SNS-a ove vrste u utorak u Skupštini. Naime, devet opozicijskih grupa zastupnika zatražilo je od Skupštine Srbije da se zastupniku SNS-a Daliboru Šćekiću oduzme imunitet i mandat zbog seksističkih aluzija, koje je upućivao poslanici Demokratske stranke Tatjani Manojlović dok je kritizirala rebalans proračuna.

Predsjednik Skupštine Srbije, Vladimir Orlić, tvrdi da je pregledao snimku sjednice i da nije vidio ništa od onoga što zastupnici DS-a i Narodne stranke tvrde te da zastupnik SNS-a Dalibor Šćekić nije neprimjerenom gestom uvrijedio zastupnicu DS-a Tatjanu Manojlović.

‘Vratio sam snimku i ništa slično nisam vidio. Dok je ona govorila, vi ste sjedili mirno pored nje i ničime niste pokazali da se nešto slično događa‘, rekao je Orlić obraćajući se zastupniku DS-a, Miodragu Gavriloviću.

O seksističkim ispadima se oglasila i organizacija Ne davimo Beograd.

‘Naša zastupnica Biljana Đorđević reagirala je na nevjerojatne scene u Skupštini. Nakon zastupnika Šćekića koji je rukama seksistički simulirao oralni seks, i potpredsjednica Skupštine Božić o oporbenim zastupnicama govori insinuirajući da su prostitutke. Gde je kraj ovom užasnom ponašanju‘, pitaju se iz Ne davimo Beograd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:38