POGRDAN KOMENTAR

Skandalozan istup jednog od ključnih ljudi Igara u Tokiju: ‘Naomi bi mogla nastupiti kao Olympig‘

Komičarka se oglasila priopćenjem u kojem kaže kako je iznenađena njegovim komentarima i da je sretna oblikom svojeg tijela
Naomi Watanabe i Hiroshi Sasaki
 Kazuhiro Nogi/afp

Kreativni direktor Olimpijskih igrara u Tokiju podnio je ostavku nakon ružne primjedbe na račun izgleda japanske komičarke.

Hiroshi Sasaki je na sastanku svojeg tima izjavio kako bi zabavljačica Naomi Watanabe mogla na otvaranju Igara nastupiti kao 'Olympig' usporedivši tako komičarku sa svinjom.

- Watanabe bi mogla staviti svinjske uši i tako nastupiti, izjavio je na tom sastanku direktor koji je upravo podnio ostavku.

Kasnije se ispričao i priznao da su njegove primjedbe bile velika uvreda za Watanabe.

- Ispričavam se i njoj i svima koji su osjećali nelagodu zbog moje izjave, poručio je Sasaki.

Komičarka se oglasila priopćenjem u kojem kaže kako je iznenađena njegovim komentarima i da je sretna oblikom svojeg tijela na koji je u svojoj izjavi pogrdno aludirao Sasaki.

image
Naomi Watanabe
STR/JIJI PRESS/AFP

Watanabe je posljednjih godina predvodila pokret 'pochakawaii', što u prijevodu znači 'bucmast i sladak', a 2014. godine je pokrenula jedan od prvih japanskih brendova koji nudi plus-size odjeću.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca Yoshiro Mori podnio ostavku na mjesto predsjednika organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju nakon seksističkih komentara. Rekao je da žene previše govore što je i sam kasnije ocijenio 'glupim'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:15