PACIJENTICA IZ SRBIJE

Skandalozna fotografija iz covid bolnice procurila na mreže: ‘Ovo je šok, bijesan sam!‘

Ravnatelj Arene već se obratio Vojsci Srbije koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutrašnjih poslova koji će istražiti slučaj
 Screenshot/TWITTER

Društvenim mrežama ovih dana proširila se neprimjerena fotografija pacijentice u rublju, smještene u privremenoj covid bolnici u Areni u Beogradu. Žena očito nije ni znala da su je snimali dok se presvlačila, a na skandal je u srijedu reagirao i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

U priopćenju je potvrdio da je sporna fotografija uistinu nastala u Areni i zatražio hitnu istragu o ugrožavanju privatnosti i povredi osobnog integriteta, piše Blic.

O svemu su ekspresno obaviještene i nadležne institucije koje tragaju za autorom fotografije.

Zamjenik gradonačelnika rekao je kako je snimanjem pacijentice počinjeno kazneno djelo i ističe kako svi koji su sudjelovali u ovom sramotnom činu moraju odgovarati.

- Zatražio sam od ravnatelja Beogradske arene, Gorana Grbovića, da se hitno istraži kako je došlo do objavljivanja fotografije žene iz privremene covid bolnice. On se već obratio Vojsci Srbije koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutrašnjih poslova - stoji u Vesićevu priopćenju.

- Bijesan sam. Ni Grad Beograd, kao ni Vojska Srbije, ne snose krivnju za ovaj skandal, ali dužni smo ispričati se ovim ženama i njihovim obiteljima - zaključio je Vesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:11