'SILOVANJE EUROPE'

SKANDALOZNA NASLOVNICA DESNIČARSKOG POLJSKOG ČASOPISA Neodoljivo podsjeća na propagandu medija iz nacističke Njemačke!

 Printscreen: wsieci.pl

Desno orijentirani poljski magazin wSieci skandalizirao je svojom najnovijom naslovnicom koja glasi "Islamsko silovanje Europe", a prikazuje mladu bijelu ženu odjevenu u zastavu Europske unije koju s nje nastoji rastrgati više para tamnoputih ruku, piše Newsweek.

Iako wSieciju nije prvi puta da ima zapaljive i huškačke naslovnice, ovaj put su zaista prešli svaku granicu. To se najbolje vidi po usporedbi sa propagandnim plakatima iz fašističke Italije ili nacističke Njemačke, što su primijetili mnogi korisnici Twittera:

















Uredništvo magazina je naslovnicu objasnilo kao izvještavanje o "onome što mediji i Bruxelles žele sakriti od građana Europske unije". Štoviše, jedan od tekstova u magazinu, autorice Aleksandre Rybińske, je naslovljen "Pakao u Europi" te ističe probleme s kojima se EU suočila zbog izbjeglica, a koji se ignoriraju zbog, kako kaže, "političke korektnosti i tolerancije".

Ovo je u svakom slučaju u duhu sa željama nove, izrazito konzervativne poljske vlade koje je istaknula da ne želi primiti ni jednog migranta u svoju državu, iako nikome od izbjeglica Poljska ni nije ciljana država u kojoj žele živjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:36