UHVATILA GA AMNEZIJA

SKANDALOZNA TVRDNJA TOMISLAVA NIKOLIĆA 'Srbija nikad nije vodila osvajačke ratove'

U Jugoslaviji smo oprostili neoprostivo, a umjesto zahvalnosti dobili zločine i progon, rekao Nikolić
 AFP

BEOGRAD/UŽICE - Srbija nikada nije vodila osvajačke ratove, istaknuo je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u Užicu na svečanoj proslavi dana Vojske Srbije.

Uz vojnu paradu i svečani let zrakoplova obilježavanju dana VS-a prisustvovao je državni vrh, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer vlade Ivica Dačić, predsjednik Narodne Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ministar obrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je moderna Srbija nastala kroz borbu protiv turskih osvajača. U Prvom svjetskom ratu Srbija je povećala svoj teritorij, ali i broj vanjskih neprijatelja, rekao je. U Drugom svjetskom ratu bila je na strani pobjednika kada je „svoj nacionalni identitet ponovno utopila u zajednicu stvorenu na kompromisu i opraštanju neoprostivog te je kao zahvalnost dobila zločine, progone, uvrede, tužbe...“, rekao je predsjednik Srbije, aludirajući na odnose s Hrvatskom i Hrvatima.

Srbija nije nikada vodila osvajačke, već obrambene ratove i uvijek je bila na pobjedničkoj strani pravde, istaknuo je Nikolić, porucujuci da su "vojnička inteligencija, odvažnost i hrabrost, vještina i istrajnost, učinile srpskog vojnika jednim od najpoštovanijih u historiji ratovanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:38