NEVJEROJATNO

Škola u BiH primila mail s dojavom o bombi. Zaposlenici ga vidjeli tek dan poslije pa evakuirali učenike

Nakon detaljnih provjera školske zgrade policajci nisu pronašli eksplozivnu napravu

Mješovita srednja škola Hasan Kikić

 Facebook

Učenici i zaposlenici Mješovite srednje škole Hasan Kikić u Gradačcu u BiH jučer ujutro su evakuirani zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Kako saznaje Klix.ba, e-mail upozorenja je stigao dan prije, ali su ga zaposlenici škole pročitali tek jutro poslije, tj. u srijedu ujutro.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić potvrdila je da su njihovi službenici jutros dobili prijavu zaposlenika škole o prijemu e-maila sa sadržajem upozorenja u postavljenoj eksplozivnoj napravi u školi.

Policijske ekipe su, kazala je, upućene na teren te pregledavaju prostorije, a učenici i zaposlenici su evakuirani iz objekta.

Nakon detaljnih provjera, izvijestio je Klix.ba, policajci nisu pronašli eksplozivnu napravu, odnosno bombu

'Učenici i profesori mogu doći po svoje stvari, ili ih sutra preuzeti. U četvrtak, 09.06.2022. godine, odvijat će se redovna nastava u školi, kao i nastavak eksterne mature za maturante', naveli su iz ove škole.

Inače, ovo je već druga dojava o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u srednjoj školi u Tuzlanskom kantonu.

Naime, putem e-maila u ponedjeljak je poruka upozorenja upućena u Srednju medicinsku školu u Tuzli, no i u tom slučaju se radilo o lažnoj dojavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:25