SKANDAL U SRBIJI

Školom se proširila ‘snimka oralnog seksa‘ učenika mlađih od 14 godina: Otkriveno što je u pozadini svega

Sve je dospjelo u javnost, nakon čega je reagirala škola i prijavila slučaj nadležnim ustanovama i institucijama

Ilustracija

 Maeva Destombes/Hans Lucas Via Afp

Učenici šestog razreda, koji su akteri takozvane seks afere koja se nedavno dogodila u OŠ “Vuk Karadžić” u Surdulici u Srbiji, dobili su ukor nastavničkog vijeća. Naime, jedan od dječaka snimao je telefonom simulaciju oralnog seksa svog kolege i kolegice iz razreda, a nakon toga snimka se počela dijeliti među djecom, ali i na društvenim mrežama, piše Blic.

Sve je dospjelo u javnost, nakon čega je reagirala škola i prijavila slučaj nadležnim ustanovama i institucijama.

Na snimci se vidi da djevojčica leži na podu u učionici, kada joj jedan od dječaka skida hlače i donje rublje, a potom pokušava simulirati oralni seks, liježe preko nje, glumeći da imaju spolni odnos, dok se dječak koji to snima smije.

Nakon što je slučaj prijavljen Centru za socijalni rad, Višem javnom tužiteljstvu i policiji, uslijedile su mjere.

Dragana Nešić, direktorica ove škole, kaže da su dječaci dobili ukor, a djevojčica nije.

- Dječacima su izrečene i mjere društveno korisnog rada, koji podrazumijeva i izradu prezentacije na temu nenasilja, zatim uključivanje u druge društveno-korisne aktivnosti.

Određeno je da s njima rade pedagozi i psiholozi.

- Mi još čekamo službeni izvještaj Centra za socijalni rad i tužiteljstva. Sve što je bilo u domeni nadležnosti škole, mi smo poduzeli - napominje Nešićeva.

U ovaj slučaj nije bila uključena Školska uprava Vranje, tako da se ne očekuje i njihov izvještaj.

Prema saznanjima, Centar za socijalni rad smatra da u ovom slučaju nije bilo nasilja, već da je ponašanje dječaka i djevojčice bilo “neka vrsta Tik Tok izazova”.

Nakon ovog događaja u školi, roditelji su počeli opreznije gledati na to što djeca snimaju.

- Svi smo počeli strepiti da se i našem djetetu ne desi nešto slično, u kojoj god ulozi se našlo. Djeca su nespremna za sve to, povodljiva, tako da smo nekako i uplašeni. Pričamo stalno, ali tko zna što je sljedeće - kaže Surduličanin čije dijete pohađa ovdje nastavu.

Više javno tužiteljstvo, koje je nadležno u ovom slučaju, kaže da je utvrđeno da u postupanju aktera ovog događaja, kako dječaka, tako i djevojčice, nema elemenata nijednog kaznenog djela.

Više Javno tužiteljstvo, kao i škola, također očekuje službeni izvještaj Centra za socijalni rad o poduzetim mjerama u ovom slučaju, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:20