VELIKA AKCIJA

SKRIVAJU LI I HRVATSKI POLITIČARI OVAKVO ŠTO? U kući člana Komunističke partije pronađeno 37 kg čistog zlata

 Pixabay/CC0 Public Domain / FAQ

Kineski ured za borbu protiv korupcije otkrio je u domu člana Komunističke partije Kine, koji se nalazi pod istragom, čak 37 kilograma čistog zlata te 120 milijuna juana (oko 120 milijuna kuna) u gotovini, javili su tamošnji mediji.

Bogatstvo koje je otkriveno u kući Maa Chaoquna, bivšeg menadžera državne tvrtke za vodoopskrbu, Beidaihe Water Supply Corporation, kojeg se istražuje zbog sumnje u korupciju, toliko je veliko da ga je državna novinska agencija Xinhua nazvala 'šokantnim'.

Centralna komisija za inspekciju discipline optužuje Maa za primanje mita, pronevjeru, te pronevjeru javnih sredstava, pišu pekinške novine Beijing News.

Ovaj slučaj je jedan od mnogih u kineskoj pokrajini Hebei koju je Xinhua proglasila područjem s 'malo političara i velikom korupcijom'.

- Količina novca uključena u ovaj slučaj je golema. Ima loš utjecaj na društvo i javnost je snažno reagirala - piše Xinhua.

Kineski predsjednik Xi Jinping u kampanji protiv korupcije obećao je da će uloviti 'tigrove' na visokim pozicijama' kao i male 'muhe'. Pritom je upozorio da je sam opstanak stranke na kocki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:13