GNJUSNI ZLOČIN

‘Skrivala sam se na tom festivalu i krajičkom oka vidjela kako je dvojica siluju. Nakon toga su joj pucali u glavu...‘

Istražitelji izraelske nacionalne jedinice za kriminal prikupili su dokaze seksualnih prijestupa Hamasovih boraca

Shani Louk (lijevo), ilustracija (desno)

Izrael razmatra hoće li teroriste Hamasa optužiti za silovanje nakon što su neki svjedoci govorili o slučajevima masovnog silovanja na mjestu održavanja festivala Supernova gdje je počinjen masakr, piše The Telegraph.

Istražitelji izraelske nacionalne jedinice za kriminal Lahav 433 prikupili su dokaze seksualnih prijestupa Hamasovih boraca tijekom smrtonosnog napada 7. listopada, objavili su izraelski mediji u srijedu.

Jedna posjetiteljica festivala, koja je pukom srećom uspjela preživjeti, kazala je da se skrivala od terorista i tom prilikom vidjela kako su napadači grupno silovali jednu mladu djevojku i potom je ubili.

‘Dok sam se skrivala, krajičkom oka vidjela sam kako je naoružani napadač siluje‘, rekla je djevojka. Kako je rekla, istu je ženu kasnije silovao i jedan drugi Hamasovac, a nakon toga su joj pucali u glavu i unakazili njezino tijelo.

Jedna druga svjedokinja koja se skrivala na istom mjestu, rekla je da silovanja nije vidjela, ali je o njima čula od ostalih preživjelih. Članovi grupe Zaka, koje su prve stigle na mjesto masakra i skupljale tijela ubijenih na festivalu i u kibucima, također su kazali kako su vidjeli tijela mladih žena s tragovima zlostavljanja.

Izraelske vlasti kažu da u zatočeništvu drže stotine osumnjičenih koji su, navodno, sudjelovali u Hamasovom napadu. Izraelske vlasti nisu odmah izvijestile o slučajevima silovanja, no s nekim ženama koje su uzeli za taokinje, Hamasovci su paradirali uokolo po ulicama Gaze.

Jedna od njih je i Shani Louk, koja je bila jedna od posjetiteljica festivala i čije su unakaženo tijelo Hamasovci vozali uokolo u kamionetu. Kasnije je potvrđeno da je mrtva nakon što su pronađeni fragmenti kostiju koji odgovaraju njezinoj DNK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:04