NA ČEMU JE OVAJ?

Skrivena kamera? Lukašenko 2023. proglasio godinom mira, objavio bizaran dekret: ‘Dijalog, mir, sloga, pacifizam...‘

Prema dokumentu, to će ojačati percepciju Bjelorusije kao uporišta mira i bit će bjeloruski odgovor na militarizaciju

Aleksandar Lukašenko

 Viktor Tolochko/Sputnik Via Afp

Aleksandar Lukašenko, diktator na čelu Bjelorusije i Putinov vodonoša, potpisao je 1. siječnja svoj prvi dekret u ovoj godini kojim je 2023. proglasio godinom mira. Napominje se da je dekret potpisan s ciljem konsolidacije bjeloruskog naroda, jačanja ideja mira i kreativnog rada u društvu kao glavnih uvjeta za razvoj bjeloruske države, prenosi Europska pravda.

- Ključni smjerovi iduće godine bit će: poboljšanje sustava vojno-patriotskog odgoja stanovništva, promicanje miroljubivih inicijativa građana i javnosti, promicanje međureligijskog dijaloga koji osigurava mir i slogu u društvu te demonstracija prednosti bjeloruskog ekonomskog modela u uvjetima globalnih turbulencija, stoji u Lukašenkovom dekretu.

Prema dokumentu, to će ojačati percepciju Bjelorusije kao uporišta mira i bit će bjeloruski odgovor na militarizaciju u europskoj regiji. Lukašenko je Novu godinu potpisao amandmane na zakon "O Narodnoj skupštini Republike Bjelorusije" koji će mu omogućiti da ostane u politici i nakon formalnog završetka mandata.

U prosincu, nakon pregovora u Minsku, ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko dogovorili su nastavak vojnih vježbi i zajedničku proizvodnju oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:32