BIO MU JE PRESKUP

Škrti Trump potjerao odvjetnika pa zaposlio bivšeg tužitelja koji nije htio optužiti slavnog komičara

Trump se navodno šokirao kada mu je odvjetnik ispostavio račun na 3 milijuna dolara, jer je očekivao da će ga platiti samo 250.000
 Mandel Ngan/AFP

Samo par dana prije nego što će suđenje bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu započeti u američkom Senatu, Trump je raskrstio sa svojim odvjetničkim timom i zaposlio novi. Jedan od razloga za razlaz s Butchom Bowersom bilo je Trumpovo insistiranje da obranu od optužbe za “poticanje na pobunu” temelji na “činjenici” da je pokraden na izborima, no Axios tvrdi i kako su se bivši predsjednik i njegov odvjetnik posvađali i oko novca.

Poslovično škrti Trump navodno se šokirao kada mu je Bowers ispostavio račun na 3 milijuna dolara, jer je očekivao da će ga platiti samo 250.000, no Bowers je u cifru uračunao i sve dodatne troškove. Upustili su se u žustro cjenkanje i složili oko cifre od milijun dolara, no Trumpu je i to, u konačnici bilo previše, premda je od donacija dobio više od 170 milijuna dolara za pokrivanje pravnih troškova.

Trumpovi novi odvjetnici, David Schoen i Bruce L. Castor ni sami nisu bez kontroverzi. Schoen je tako najpoznatiji po nečemu što je propustio učiniti - dok je bio okružni tužitelj okruga Montgomery u Pennsylvaniji 2005. godine, odbio je podići optužnicu protiv slavnog komičara, danas osuđenog seksualnog predatora Billa Cosbyja.

Schoen je, pak, pravni komentator na Trumpovoj novoj omiljenoj TV postaji Newsmax, a jedno je vrijeme radio i kao odvjetnik za Trumpovog prijatelja i bivšeg šefa njegove predizborne kampanje Rogera Stonea, koji je u međuvremenu osuđen za ometanje istrage, utjecaj na svjedoke i laganje pod zakletvom, no Trump ga je pomilovao bez da je odležao i dana u zatvoru. Schoen se također hvalio kako je htio braniti Jeffreyja Epsteina, te da ga je posjetio u zatvoru samo par dana prije nego što se Epstein objesio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:28