ŽIVOT NEMA CIJENE

Skupa cijena egzodusa iz Rusije: Pogledajte koliko koštaju avionske karte od Moskve do Beograda

Izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su u srijedu

Zračna luka Vnukovo

 Profimedia/

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, prenosi britanska agencija Reuters.

Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da će poziv biti ograničen na one s vojnim iskustvom, te da studenti i oni koji su služili samo vojni rok neće biti pozivani.

Unatoč tome, podaci Google Trends pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, koja je najpopularnija ruska web stranica za kupnju karata za letove.

Izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su u srijedu, prema podacima Aviasalesa.

Neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, također nisu bile dostupne, dok su najjeftiniji letovi od ruskog glavnog grada do Dubaija koštali više od 300.000 rubalja (37.000 kuna) - što je višestruki iznos prosječne mjesečne plaće.

Također, Rusima je popularna destinacija i Beograd, a ono malo karata što je ostalo košta gotovo 9.000 eura (Emirates, presjedanje u Dubaiju).

image

Cijene letova od Moskve do Beograda (via Dubai)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. prosinac 2022 20:42