UŽAS NA OTOKU

SLAGALICA STRAVE USRED MEDITERANA Iz umjetnog jezera izvučen još jedan kofer s ljudskim ostacima, mediji javljaju da se radi o djetetu!

 
 Reuters

Ciparski oficir Nicos Metaxas (35) u nedjelju je na sudu navodno priznao da je tijekom tri godine ubio sedam žena i djevojaka iz inozemstva koje su bile na privremenom radu, a policija tvrdi da je pronašla i peto tijelo žrtve monstruma.

Metaxas, koji još uvijek nije službeno optužen za stravičan zločin, tretira se kao prvi serijski ubojica na tom Mediteranskom otoku.

Policija je novinare u nedjelju izvijestila da je iz umjetnog jezera izvukla kofer s posmrtnim ostacima, a riječ je o drugom takvom otkriću u osam dana.

Jučer pronađeno tijelo je u poodmaklom stadiju raspadanja, izvijestio je glasnogovornik policije Andreas Angelides. Poručio je da će biti obavljena obdukcija, ali nije želio otkriti je li riječ o odrasloj osobi ili djetetu. Ciparski dnevni list Phileleftheros pa piše da je riječ o djetetu.

Metaxas je navodno priznao sva ubojstva, petero žena i dvije curice u dobi od 6 godina, Filipinke i Rumunjke. Riječ je o kćerkama ubijenih žena.

A boat equipped with a sonar system is seen in Kokkinopezoula lake, also known as
REUTERS

People hold candles during a public gathering in memory of the victims of a suspected serial killer, outside the Presidential Palace in Nicosia, Cyprus, May 3, 2019. REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS

Police forensics officers, rescuers and divers retrieve a suitcase during an investigation for possible bodies of victims of a suspected serial killer in Kokkinopezoula lake, also known as
REUTERS

Sasvim slučajno se saznalo za strašna ubojstva kada je uslijed neuobičajeno obilnih kiša u poplavljenom rudarskom oknu isplivalo tijelo 38-godišnje Filipinke Mary Rose Tiburcio.

Pokrenuta je istraga o ubojstvu koja je 18. travnja dovela do uhićenja Nicosa Metexasa. Ubrzo je pronađeno i drugo tijelo u rudarskom oknu. Pripadalo je Ariani Palanas Lozano (28), također s Filipina.

Samo su dva tijela zasad identificirana, a sumnjivac je policiju odveo do bunara izvan glavnog grada Nikozije gdje je policija pronašla tijelo treće žrtve, žene za koju se pretpostavlja da je iz Nepala. Tijelo četvrte žrtve, skriveno u koferu, pronađeno je na dnu jezera Mitsero.

Jučer se na sudu doznalo da je 19-godišnja Filipinka Metaxasa optužila da ju je silovao. Osumnjičenom serijskom ubojici istražni zatvor produljen je na još osam dana, a on se na tu odluku nije žalio.

Neophytos Shailos, šef krim odjela pri nikozijskoj policiiji, posvjedočio je da mu je mlada djevojka ispričala da je s Metaxasom stupila u kontakt 2016. godine kada se prijavila za posao fotomodela.

A diver is seen after retrieving a suitcase during an investigation for possible bodies of victims of a suspected serial killer in Kokkinopezoula lake, also known as
REUTERS

Members of Cyprus Special Disaster Response Unit carry a body retrieved after an investigation for possible bodies of victims of a suspected serial killer in Kokkinopezoula lake, also known as
REUTERS

A woman cries during a public vigil in memory of the victims of a suspected serial killer in the mine where two women were found dead, near the village of Mitsero in Cyprus, May 5, 2019.REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS

Policija je nakon uhićenja ciparskog oficira primila lavinu informacija o njegovim prijašnjim aktivnostima, pri čemu su uzeli 350 izjava svjedoka, a još 150 slučajeva mora biti procesuirano.

Ciparske vlasti pritom trpe nezapamćene kritike zbog nedovoljnog angažmana na slučaju, pri čemu ih se optužuje za rasizam. Predsjednik Nicoas Anastasiades u petak je otpustio prvog čovjeka policije dan nakon što je ministar pravosuđa Ionas Nicolaou podnio ostavku zbog slučaja.

Vlasti su priznale da je nestanak svih žena koje je Nicoas Metaxas priznao da je ubio, uredno bio prijavljen policiji, osim žene iz Nepala čiji je nestanak prijavljen imigracijskom centru jer se nije pojavljivala na poslu.

Policija traga za trećim koferom koji je serijski ubojica navodno priznao da je bacio u jezero.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2021 14:08