OBRISAO TWEET

'SLATKO PAJKI, DRAGA. VOLIM TE' Kardinal slučajno objavio poruku koja je izazvala buru: 'Ovo je ili za njegovu ljubavnicu ili za njegovo dijete!'

 Stefano Rellandini / REUTERS

“Slatko pajki, draga. Volim te.” Tako je glasio tweet koji je poslao kardinal Joseph Tobin i koji je izazvao pravu buru čim se pojavio. Jer, svi su pomislili: kardinal se obraća svojoj ljubavnici ili djetetu.

Tweet je vrlo brzo obrisan. A to je dodatno pobudilo pitanja vezana uz sadržaj - kome se to obraća nadbiskup Newarka u američkoj saveznoj državi New Jersey, koji je postao kardinal u siječnju prošle godine. I je li to još jedan slučaj u kojem je papa Franjo na položaj stavio prelata koji izaziva sablazan?

A onda se oglasio Tobinov glasnogovornik, Jim Goodness (za one koji slabije znaju engleski, prijevod prezimena znači “dobrota”), te srušio u vodu sve zločeste i potkopavajuće scenarije. Rekao je kako je poruka bila upućena jednoj od kardinalovih sestara, a ima ih osam i sve su mlađe od njega.

No, nije odgovorio na pitanje kako je Tobin s njima komunicirao prije i zašto je ovaj put upotrijebio Twitter na kojem se rijetko javlja, prenosi AP. Neka se i dalje drži podalje od te društvene mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:08