UGLEDNI EKONOMSKI STRUČNJAK

SLAVNI NOBELOVAC U OČAJU ZBOG REZULTATA 'Amerika je propala država s propalim društvom! Briga me što će biti s burzama, ovo je katastrofa za svijet!'

Donald Trump
 Jonathan Ernst / REUTERS

NEW YORK - Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman napisao je kako je vrlo moguće da je Amerika propala država s propalim društvom.

Krugman uživo prati rezultate američkih predsjedničkih izbora u svojem blogu za New York Times, a njegova reakcija na sve izgledniju pobjedu Donalda Trumpa izrazito je emotivna.

- Mislio sam da naši sugrađani neće, na kraju, glasati za kandidata koji je toliko očito nekvalificiran za visoku poziciju, toliko temperamentno nezdrav, toliko zastrašujuć a apsurdan, napisao je Krugman.

Primijetio je i kako drastično padaju burze i pitao se 'kada bi se mogle oporaviti?'

- Iskreno, vrlo mi je malo stalo do toga sad, iako se radi o mojem području. Katastrofa za Ameriku i svijet ima toliko različitih aspekata da su ekonomske posljedice vrlo nisko na mojoj listi stvari kojih se bojim, napisao je.

- Ne znam kako ćemo dalje. Je li Amerika propala država i društvo? Čini se istinski moguće. Valjda se moramo sabrati i pokušati pronaći način kako nastaviti, no ovo je bila noć stravičnih otkrovenja i mislim da nije pogrešno osjećati dosta očaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:11