PRETUŽNA VIJEST

Slavnom borcu umro sin, imao je samo 15 mjeseci: ‘Vikao sam njegovo ime iznova i iznova. Nije reagirao...‘

Pored njega sam bio najbolji, a sad više nemam pojma tko sam, napisao je shrvani sportaš

Francis Ngannou 

 Daniel Leal/Afp/Profimedia/Daniel Leal/afp/profimedia

Kamerunskom MMA borcu Francisu Ngannouu (37) preminuo je 15-mjesečni sin Kobe. Vijest o tragediji prvi je u ponedjeljak objavio kamerunski portal 237online.com, no sportaš je sinovu smrt zapravo potvrdio u zbunjujućoj objavi na X-u.

"Zašto je život tako nepravedan i nemilosrdan, zašto nas udara tamo gdje najviše boli? Je**no sam umoran", objavio je na društvenoj mreži.

Kasnije je dodao: "Prerano je za odlazak, ali on je ipak otišao. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe, bio je pun života i radosti. A sad leži beživotno... Pored njega sam bio najbolji, a sad više nemam pojma tko sam... Vikao sam njegovo ime iznova i iznova, ali on nije reagirao... Kako se nositi s ovime? Molim vas, ako znate, pomozite mi".

Ngannouov trener, Eric Nicksick iz Xtreme Couturea, apelirao je na obožavatelje da "se mole za Francisa i njegovu obitelj".

Okolnosti dječakove smrti zasad su nepoznate.

Ngannou se rodio i odrastao u kamerunskom selu Batié. Živio je u siromaštvu i imao vrlo malo formalnog obrazovanja. Roditelji su mu se razveli kad je imao šest godina, a njega su poslali da živi s tetkom. Kao desetogodišnjak, Francis je počeo raditi u kamenolomu, a kao mladića vrbovali su ga u seosku bandu, no on je to odbio. Umjesto toga, odlučio je iskoristiti očevu negativnu reputaciju uličnog borca kao motivaciju da učini nešto pozitivno sa svojim životom. Tad je počeo boksati.

S 26 godina otišao je u Pariz, ali kad je stigao u Europu, zbog ilegalnog prelaska granice završio je u zatvoru u Španjolskoj. Ondje je proveo dva mjeseca. Kasnije je u francuskoj prijestolnici bio beskućnik i spavao na ulicama. Život mu se stubokom promijenio kad ga je pod svoje okrilje uzeo trener Didier Carmont.

- Želim pomoći svojoj obitelji i djeci u Kamerunu dati priliku za bolje sutra. Čak i kad ste siromašni, u životu se nešto može napraviti. Nije lako, ali moguće je - izjavio je svojedobno sportaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:19