ILEGALNI PRIJELAZ GRANICE

SLIJEPI PUTNIK U ŠKOLSKOJ PRTLJAZI Učenici se vratili sa skijanja kad su u 'bunkeru' autobusa otkrili muškarca: 'Slušao je, radio sve što su mu rekli'

Na fotografiji: škola St John's u Marlboroughu (velika zgrada u pozadini)
 Profimedia, Alamy

U prtljažniku autobusa kojim su se engleski učenici vratili sa skijanja u Francuskoj, otkriven je slijepi putnik. Muškarac je otkriven kad su se učenici škole St John's u Marlboroughu u Wiltshireu vratili iz francuskih Alpa u subotu, piše BBC.

Uočili su ga kad je vozač otvorio 'bunker' s prtljagom, objavila je škola. Jedan od roditelja koji je došao po svoje dijete inače je policajac pa je muškarac odmah uhapšen. Policija u Wiltshireu odmah je kontaktirala Imigracijski odjel jer se muškarac predstavio kao Sudanac.

Putovanje je organizirala britanska turistička agencija. Nastavnici, treneri i učenici pješke su prošli graničnu kontrolu, a za to vrijeme je autobus ukrcan na trajekt kojim su zatim svi iz Francuske otplovili za Englesku.

- Jedan tata, koji je čekao svoje dijete, je policajac pa ga je odmah uhapsio. Pozvali su policiju koja je došla u roku od nekoliko minuta, a muškarca su priveli. Situacija je bila posve mirna i muškarac je radio sve što su mu rekli. Niti u jednom trenutku se nije pokazao rizičnim za učenike, nastavnike ili roditelje - priopćila je škola.

29-godišnjak koji je ilegalno pokušao prijeći granicu, zasad ostaje u pritvoru, a slučaj se prebacuje na više instance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:59