TRAGEDIJA NA SETU

Slomljeni Baldwin snimljen s obitelji ubijene snimateljice, a cure i nove optužbe o čovjeku koji mu je dao oružje

Poznati glumac povlači se iz javnosti nakon što je slučajno na setu ubio Halynau Hutchins
Alec Baldwin sa suprugom i sinom ubijene snimateljice
 Dsanchez/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Istraga o smrti direktorice fotografije Halyne Hutchins u Sjedinjenim Državama koju je nenamjerno tijekom snimanja vesterna pogodio glumac Alec Baldwin nastavlja se i usmjerena je na dvije osobe, oružarku Hannah Gutierrez Reed i pomoćnika redatelja filma Davea Hallsa.

U međuvremenu curi sve više informacija o Hallsu, iskusnom profesionalcu koji je dodao oružje Baldwinu tijekom probe za scenu i rekao mu da je oružje "hladno", filmskim žargonom bez pravog streljiva.

Kako piše CNN, na Hallsa su se na dvama drugim setovima tijekom 2019. godine žalili zbog njegova ponašanja i problema sa sigurnošću na snimanju. Dvije osobe koje su s njim blisko surađivale za CNN su ispričale kako su se pritužbe odnosile na nepoštivanje sigurnosnih protokola za korištenje oružja i pirotehnike, nepoštivanje protupožarnih pritikola, ali i na neprimjereno seksualno ponašanje na radnom mjestu.

Maggie Goll, pirotehničarka koja radi na proizvodnji rekvizita za filmske setove, rekla je za CNN kako je tijekom rada na seriji "Into the Dark", 2019. godine, Halls ignorirao sigurnosne sastanke te da nije filmsku ekipu upozoravao kada će na setu biti prisutno vatreno oružje.

"Jedini razlog zašto je ekipa bila upozorena na prisutnost oružja bio je taj što pomoćnik majstora rekvizita zahtijevao od Davea da to kaže", kaže Goll.

Goll tvrdi i kako Hall često nije vraćao rekvizite, uključujući oružje te da se nije pridržavao sigurnosnog protokola. Jednom prilikom je, priča Goll, pirotehničaru na setu trebala medicinska pomoć, ali Halls je tražio da nastavi sa snimanjem.

Izjave Maggie Goll potvrdio je još jedan član filmske ekipe, rekavši kako je Halls održavao jako kratke sastanke o sigurnosti te da je pitao zašto se oni uopće održavaju, budući da se stalno koristi isto oružje.

Goll je Hallsa optužila i za nedolično seksualno ponašanje. Tvrdi kako su se članovi ekipe osjećali neugodno jer ih je dirao po leđima, struku i ramenima.

U Novom Meksiku održano bdijenje

U Novom Meksiku u nedjelju je održano bdjenje u znak žalosti za Halynom Hutchins koja je smrtno stradala na američkom filmskom setu, objavio je BBC u nedjelju.

Na bdjenju u Albuquerqueu bili su profesionalci iz filmske industrije i zapalili svijeću za 42-godišnjakinju.

image
Bdijenje za Halynu Hutchins
David Mcnew/AFP

"Kada se nešto ovakvo dogodi, to je razarajuće za sve nas", rekla je Sandie Kay, filmska radnica u Albuquerqueu.

Neki ljudi nosili su transparente kojima se pozivalo na povećanje mjera sigurnosti na filmskim setovima.

"Mislim da je ovo definitivno snažan podsjetnik na sigurnost oružja na setu i ja sam za zabranu pravih pištolja ako je to moguće", rekla je filmska radnica Cheryl Lowe.

image
Bdijenje za Halynu Hutchins
David Mcnew/AFP

Prema napisima New York Timesa i Los Angeles Timesa, par dana prije incidenta je najmanje dvaput pucano iz pištolja.

Članovi ekipe rekli su da se to dogodilo u kabini na mjestu snimanja filma. Oni su bili dio skupine koja je dala otkaz nekoliko sati prije nesreće zbog pritužbi na radne uvjete i neplaćen rad.

Filmski producenti priopćili su u petak da nisu bili upoznati sa sigurnosnim pitanjima, ali da će "provesti interni uvid u procedure dok je produkcija zaustavljena".

Baldwin se povukao iz javnosti

Baldwin je nakon incidenta otkazao sve svoje projekte i povukao se iz javnosti na neko vrijeme.

"To je način na koji se on nosi s teškim situacijama u životu. Kad god da se nešto teško dogodi, povuče se. Svi znamo da je to bila nesreća, ali on je apsolutno shrvan", rekao je izvor blizak Baldwinu.

image
Matthew Hutchins i sin
Dsanchez/cpr/mwps/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Od četvrtka je u kontaktu sa suprugom poginule, Ukrajincem Matthewom, koji je sa sinom Androsom (9) stigao u Novi Meksiko. U medijima su se pojavile i fotografije na kojima se vidi kako Baldwin grli supruga i sina poguinule direktorice fotografije.

image
Alec Baldwin sa suprugom ubijene snimateljice
Dsanchez/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:00