U ZGRADI VLADE

Slovenci bruje o tajnom sastanku Janše i umirovljenog generala Ćosića, doznali smo o čemu je riječ

‘Janša i ja smo dugogodišnji prijatelji i s vremena na vrijeme odemo na ručak. U ovom susretu nema ničeg tajnog‘, kaže Ćosić

Janez Janša

 Leon Vidic/Delo/Cropix

Umirovljeni general Krešimir Ćosić uzburkao je slovensku javnost svojim nedavnim susretom sa slovenskim premijerom Janezom Janšom u zgradi slovenske Vlade. Susret se dogodio 7. veljače ove godine a na sastanku je bio i Ćosićev sin Marko.

Slovenski mediji špekuliraju o razlogu u tog sastanka te nagađaju o razlozima njegove tajnosti jer Janšin Ured o njemu ništa javno nije objavio.

'Slovenski premijer Janša i ja smo dugogodišnji prijatelji i s vremena na vrijeme se sretnemo i odemo na ručak. U ovom susretu nema ničeg tajnog, ništa nismo dogovarali. Još od ljeta smo dogovarali ovaj susret i zapravo je to bio ručak u zgradi Vlade i ništa više od toga', pojasnio nam je danas gospodin Ćosić.

Prema njegovim riječima na ručku su najviše razgovarali o daljnjem razvoju ukrajinske krize.

'Pričali smo o Ukrajini i ukrajinskoj krizi te sličnostima s krizom 1991. godine u bivšoj Jugoslaviji. Ja sam stava da će u Ukrajini doći do ratnog sukoba i da će Rusija napasti tu zemlju, dok s druge strane Janša smatra da se to neće dogoditi', otkrio nam je Ćosić.

Prema njegovim riječima tijekom jednosatnog ručka nisu im se usuglasila mišljenja oko te teme. A što se tiče Marka Ćosića on je, prema riječima njegova oca na ručku bio sasvim slučajno.

'U to vrijeme Marko je bio u Ljubljani i ja sam premijera Janšu pitao možemo li zajedno doći na ručak. On je pristao i tako se i on našao u našem društvu. Dakle, nema nikakvih tajnih dogovora, pregovora. Običan susret dvojice dugogodišnjih prijatelja', zaključuje Ćosić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:14