VELIKA ANKETA U DELU

Slovenci: Zajednička kontrola zračnog prostora s Hrvatskom? Hvala, ne!

Mlađi ispitanici skloni uspostavi zajedničke kontrole, dok su stariji u velikoj većini protiv.
 Željko Šop/Cropix

Gotovo dvije trećine Slovenaca ne podržava ideju o uspostavi zajedničke kontrole zračnog prostora s Hrvatskom, sudeći po anketi koju je u utorak objavilo ljubljansko " Delo".

Na pitanje o tome što misle o zajedničkoj kontroli zraka koja je iznesena na zadnjem sastanku slovenskog premijera Boruta Pahora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor negativno se izjasnilo čak 63,5 posto od 600 ispitanika , dok je za ideju bilo njih 27,9 posto . Navodi se kako je karakteristično da su se za mogućnost uspostave zajedničke kontrole natprosječno pozitivno izjasnili mlađi ispitanici, dok su stariji u velikoj većini protiv.

Na svom zadnjem sastanku u Lovranu Pahor i premijerka Kosor dogovorili su osnivanje zajedničkog povjerenstva koje bi ispitalo mogućnost uspostave zajedničke kontrole zračnog prostora. odmah po tome u Sloveniji su krenule kritike, na što je premijer Pahor pojasnio kako je tu ideju iznijela hrvatska strana i da će konačnu odluku o spomenutoj mogućnosti donijeti slovenska državna tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:52