STARIJA ŽENA

Slovenija: Starica umrla zbog ponovljenog infarkta, a ne zbog cijepljenja

Ženska osoba u poznoj dobi je Pfizer-BioNTechovo cjepivo primila u jednom od domova za starije i nemoćne
 Jure Makovec/AFP

Starija žena koja je ovih dana umrla u Sloveniji nakon cijepljenja protiv covida-19 preminula je zbog "ponovljenog srčanog infarkta" i smrt nije imala neposredne veze sa samim cijepljenjem, izjavio je u utorak glasnogovornik vlade za covid-19 Jelko Kacin.

Kacin je na vladinoj konferenciji za novinare kazao da se radi o ženskoj osobi u poznoj dobi koja je Pfizer-BioNTechovo cjepivo primila u jednom od domova za starije i nemoćne, podsjetivši da se cijepljenje za starije kao i za cijelu populaciju zasniva na dobrovoljnoj osnovi i uz pristanak svake osobe.

Preliminarni zaključak stručnjaka je da se radilo o ponovljenom infarktu jer je jedan prije toga već imala i da njena smrt sa samim cijepljenjem nije povezana, ustvrdio je Kacin.

Dodao je da će konačan zaključak o tom slučaju dati neovisno povjerenstvo koje je formirano u okviru ministarstva zdravstva. Vjerojatno će se odrediti obdukcija tijela.

Ministar za socijalna pitanja Janez Cigler Kralj kazao je da se podaci o domu u kojoj je došlo do smrti, kao i o osobnim podacima umrle, uključujući njenu starost, nisu objavili zbog zaštite privatnosti.

Nije komentirao navode nekih novinara da se slučaj koji je jučer potvrdio nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) dogodio prije više dana i da je smrt štićenice nastupila šest sati nakon što je cijepljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2022 12:22