ZLOČIN U CELJU

SLOVENIJA U POTPUNOM ŠOKU U pola bijela dana na autobusnom stajalištu nožem zaklao bivšu partnericu, s kojom je imao i malo dijete

 Matej Druznik / DELO / CROPIX

Građane Celja šokirao je u petak zločin koji se dogodio na autobusnom stajalištu ispred lokalnog trgovačkog centra, kad je muškarac nožem ubio ženu, navodno bivšu partnericu te zatim pobjegao s mjesta zločina. Prema prvim izjavama očevidaca i šturim informacijama policije koja će svoje konstatacije iznijeti u ponedjeljak, muškarac je nožem ženu koja je bila u društvu s prijateljicom ranio po vratu, od čega je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći uskoro umrla.

Ubojica je pobjegao, ali se nešto poslije predao policiji u mjestu Slovenska Bistrica. Riječ je o 39-godišnjem slovenskom državljaninu, a 33-godišnja žrtva je navodno strankinja iz Dominikanske Republike s kojom ima trogodišnje dijete. Policija je obavila očevid, a muškarac je zadržan u pritvoru.

Prema jednom znanstvenom istraživanju, obiteljsko nasilje, a posebno nasilje nad ženama u Sloveniji je zadnjih godina u velikom porastu. Skoro polovicu žena koje umru nasilnom smrću usmrti njihov nekadašnji ili sadašnji partner, a od 2000. do 2011. godine policija je zabilježila 127 ubojstava i pokušaja ubojstava koji su bili posljedica svađa među partnerima s kobnim ishodom. Pritom su u 72 posto slučajeva žrtve bile žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2021 04:21