PROMJENA SMJERA

Slovenska vlada najavila: Od utorka krećemo s popuštanjem mjera, evo što se sve mijenja

Naši su sjeverni susjedi stroge epidemiološke mjere proglasili prije skoro dva mjeseca. Policijski sat na snazi je od 19. listopada
Janez Janša
 Yves Herman/AFP

Slovenska je vlada na današnjoj sjednici donijela odluku kako počinje s popuštanjem strogih epidemioloških mjera, objavio je večeras na Twitteru premijer Janez Janša.

Najavljeno je da se u cijeloj državi opet uspostavlja javni putnički promet, otvaraju se frizerski saloni, cvjećarnice, autopraonice i kemijske čistionice.

U četiri regije, sa boljim epidemiološkim pokazateljima, u ograničenom se opsegu otvaraju i trgovine s odjećom, obućom sportskom opremom te autosaloni.

Ove odluke vrijede od 15.12. do 23.12.

Podsjetimo, naši su sjeverni susjedi stroge epidemiološke mjere proglasili prije skoro dva mjeseca. Policijski sat na snazi je od 19. listopada, kad je donesena i odluka o zabrani okupljanja više od šestero ljudi, zabrana vjenčanja, događanja, vjerskih svečanosti. Zatvorene su teretane, kina, kazališta. Maske se nose i na otvorenom. Rade samo trgovine s osnovnim namirnicama.

Međutim, usprkos njima, epidemiološka situacija nije se značajno poboljšala što je jučer za Jutarnji komentirala Šefica slovenskog vladinog stručnog tima za covid-19 dr. Bojana Beović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. siječanj 2021 02:29