MJERE RESTRIKCIJE

SLOVENSKE CRKVE OTVARAJU VRATA ZA VJERNIKE 4. SVIBNJA Svi će u crkvi za vrijeme trajanja obreda trebati nositi maske

 
 /Newscom / Newscom / Profimedia

Katoličke crkve u Sloveniji idući će tjedan ponovo otvoriti svoja vrata za vjernike nakon dugo vremena tijekom kojeg je zbog epidemije Covida-19 bilo zabranjeno prisustvovanje vjernika misama.

"Slovenski biskupi će u ponedjeljak 4. svibnja opet otvoriti crkve za sudjelovanje vjernika na svetim misama i drugim bogoslužjima", objavila je u utorak Slovenska biskupska konferencija.

Kako se dodaje u priopćenju, prije ulaska u crkvu bit će obavezna dezinfekcija ruku, a u crkvi će za vrijeme trajanja obreda trebati nositi maske.

Biskupi će u četvrtak 30. travnja u vezi s tim objaviti uputstva u kojima će biti i odredbe vezane za primanje sakramenata - svete ispovijedi, krštenja, vjenčanja i bolesničkog pomazanja, navode u priopćenju slovenski biskupi.

Zbog opasnosti širenja Covida-19 u katoličkim crkvama u Sloveniji od 13. ožujka do daljnjega su bile otkazana sva misna slavlja, dodjela sakramenata, kao i crkvene svetkovine za narod, a svećenici su mise mogli održavati samo privatno i bez nazočnosti vjernika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:41