ERJAVEC JE IZNENAĐEN

SLOVENSKI MINISTAR 'Nisam imao pojma da smo u koaliciji protiv džihadista. To ću i reći Amerikancima'

 Uroš Hocevar / CROPIX

LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u četvrtak da nije znao da će Slovenija biti uvrštena na popis država američkih saveznica u borbi protiv ISIL-a te isključio mogućnost slovenskog angažmana u mogućim vojnim operacijama protiv te organizacije.

"Mislim da ne bi bilo nikakvih problema da su me kao ministra prethodno obavijestili o uvrštenju Slovenije na popis State Departmenta", kazao je Erjavec u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA, dodavši da će to reći i američkom veleposlaniku u Ljubljani Josephu A. Mussomelliju, s kojim inače ima stalan dijalog.

Slovenija ni u kojem slučaju neće sudjelovati u vojnom dijelu operacije protiv ISIL-a, ali je privržena borbi protiv terorizma na različite načine, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova.

Erjavec je dodao da je stupanj ugroženosti Slovenije od ekstremizma trenutačno vrlo nizak. Kao primjer spremnosti Slovenije da radi na suzbijanju islamskog ekstremizma i novačenja boraca za ISIL Erjavec je spomenuo jučerašnju akciju u kojoj je policija kod dvaju islamističkih simpatizera u Ljubljani i Vrhniki, za koje mediji navode da su se borili u Siriji, izvršila kućne pretrese te im zaplijenila i veću količinu oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:13