POSJET HRVATSKOJ

Slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar u petak u Zagrebu i Petrinji

Glavna tema posjeta bit će aktivnosti povezane s proglašenjem hrvatskog Ekskluzivnog gospodarskog pojasa u Jadranu
Anže Logar
 German Federal Foreign Office/Anadolu Agency/AFP

Slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar najavio je u srijedu da će u petak boraviti u radnom posjetu Hrvatskoj, prvom od travnja prošle godine i formiranja koalicijske vlade Janeza Janše, a tom će prilikom posjetiti i potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije.

Glavna tema posjeta bit će aktivnosti povezane s proglašenjem hrvatskog Ekskluzivnog gospodarskog pojasa u Jadranu, kazao je u nastupu pred zastupnicima parlamentarnog odbora za vanjsku politiku Logar, član Slovenske demokratske stranke (SDS) premijera Janše.

Do predviđenog posjeta Zagrebu dolazi manje od mjesec dana nakon trilateralnog susreta ministara vanjskih poslova Italije, Hrvatske i Slovenije u Trstu na istu temu.

Logar je zastupnicima rekao da Slovenija može biti zadovoljna uključivanjem u konzultacije sa susjednim državama koje namjeravaju proglasiti gospodarske pojaseve u Jadranu.

"Razvoj događaja ulijeva optimizam," kazao je Logar, dodavši da trilateralna inicijativa predviđa još sastanaka, najprije eksperata, onda ponovo ministara vanjskih poslova, a na kraju i predsjednika vlada Hrvatske, Slovenije i Italije.

Logar je prošli tjedan u parlamentu dobio odobrenje parlamentarnog odbora za vanjsku politiku za nastavak vladinih aktivnosti u sklopu spomenute trojne suradnje.

Logar će u petak prilikom posjeta Hrvatskoj, zajedno s domaćinom, hrvatskim ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, posjetiti područje Sisačko-moslavačke županije, koju je krajem prosinca pogodio jaki potres, potvrdilo je u srijedu slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:17