SKANDAL TRESE DEŽELU

Slovenski premijer Borut Pahor 'off the record': Popularnost vlade je u ku...

LJUBLJANA - Sloveniju trese novi politički skandal nakon što su na You Tubeu objavljeni razgovori slovenskog premijera Boruta Pahora s domaćim novinarima u kojem se mogu čuti njegova 'off the record' mišljenja o domaćim i međunarodnim pitanjima.

Pahor u razgovoru s novinarima koristi i psovke. Tako priznaje da je popularnost njegove vlade "u k...cu"), ali i to da mu je njegov 13-godišnji sin rekao da će biti "obična p...ka" ako u slučaju poraza na referendumu o mirovinskoj reformi podnese ostavku na dužnost.

Šef slovenske vlade navodi i da bi se Slovenija u slučaju pada reformi mogla naći u situaciji Portugala koji sada mora prihvaćati "sve što mu EU naredi", ali da stanje ipak nije tako kritično jer čuva "tri milijarde eura" u trezorima "za najgori slučaj".

Pahor prognozira i kako će Mađarska zbog politike premijera Orbana u EU "biti izolirana čim se završi mađarsko predsjedanje". Navodi i da su Kinezi htjeli kupiti Novu ljubljansku banku i obnoviti slovensku željeznicu na kako su postavljali neprihvatljive uvjete odnosno kako je u Sloveniju trebalo doći 25.000 kineskih radnika i stručnjaka. Priznaje i da "nema nikakvih izgleda da će Slovenija sagraditi dugi blok nuklearke Krško".

POP-TV javlja kako krugovi oko premijera Boruta Pahora sumnjaju da se radi o političkoj provokaciji, odnosno se snimke dokopala neka od političkih stranaka koje se zalažu za Pahorovu smjenu ili prijevremene izbore. Objavu polusatnog audio-materijala najoštrije je osudilo Slovensko novinarsko društvo, a policija je objavila da vodi istragu o tome tko je snimio i objavio taj materijal jer bi se moglo raditi o kaznenom djelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:36