PRIJETI JOJ ZATVOR

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SVIJET Čuvarica u zatvoru zatrudnila s osuđenikom na smrt kako bi mu spasila život

Gonzales je trudnoćom pokušala spasiti život Ronella Wilsona (33), koji je osuđen na smrtnu kaznu jer je ubio dvoje policajca

Zatvorska čuvarica koja je ostala trudna sa zatvorenikom osuđenim na smrt kako bi mu spasila život možda će se morati registrirati kao seksualni zlostavljač. Naime, u suđenju Nancy Gonzalez (30) zbog spolnog odnosa sa zatvorenikom, sudac je jučer u New Yorku odgodio donošenje odluke o zatvorskoj kazni dok on, ali i obrana i tužiteljstvo, detaljnije ne prouče zakonske odredbe koje, kako je kazao sudac, ukazuju na to da bi ovaj slučaj trebao rezultirati uvrštenjem Gonzalezove na ovaj zloglasni popis. Gonzalez, koja je priznala krivicu, za seks sa zatvorenikom mogla bi dobiti deset do 14 mjeseci zatvora.

Gonzales je trudnoćom pokušala spasiti život Ronella Wilsona (33), koji je osuđen na smrtnu kaznu jer je ubio dvoje policajca. Nadali su se kako će činjenica da je Wilson otac značiti odgodu smrtne kazne na neodređeno. Međutim, plan nije uspio, a da stvar bude gora, Gonzalez je izgubila skrbništvo nad sinom, rođenim u ožujku prošle godine, jer su je uhvatili kako pod utjecajem alkohola upravlja automobilom u kojem je vozila i bebu. Usto, mogla bi i sama biti doživotno obilježena kao seksualni zlostavljač – na što je, kako je primijetio sudac, ni obrana ni tužiteljstvo nisu upozorili prije nego je priznala krivnju.

Wilson je na smrtnu kaznu osuđen 2007. godine i to za ubojstvo dvaju policajaca na tajnom zadatku 2003. godine. Kako je prva smrtna kazna povučena zbog tehničkih razloga, nadali su se kako će slijedeći puta dobiti blažu kaznu. No, to se nije dogodilo: u rujnu prošle godine Wilson je ponovno dobio smrtnu kaznu. Sama Gonzalez nije svjedočila na saslušanju za ponovno određivanje kazne.

Njena obrana temelji se na njenoj navodnoj emocionalnoj labilnosti. Njen odvjetnik , koji traži uvjetnu kaznu uz psihijatrijsko liječenje, tvrdi kako je ona bila seksualno zlostavljana dok je bila mala i dok je služila vojsku te se i upušta u destruktivne spolne odnose kako bi se mogla 'nositi sa stresom i tjeskobom'. Odvjetnik ju je opisao kao mentalno nestabilnu i osjetljivu osobu, navodeći kako je za vrijeme dok je radila kao zatvorska čuvarica imala spolne odnose sa osam kolega – i kolegica – zatvorskih čuvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 21:48