StoryEditor
GRČKO PRAVOSUĐE

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO DRŽAVU Čistačici koja je lagala da je završila osnovnu školu dosudili 15 godina zatvora, danas se ipak dogodio veliki preokret!

 Ilustracija / Profimedia, imageBROKER

Žalbeni sud ukinuo je u srijedu kaznu zatvora od deset godina grčkoj čistačici osuđenoj jer je u životopisu lagala da je završila osnovnu školu. Pedesettrogodišnjakinja je 15 godina radila u državnim jaslicama, sve dok revizijom 2014. nije otkriveno da je lažirala diplomu o završenih šest godina osnovne škole.

Žena je pala u petom razredu, ali je krivotvorila školske dokumente i dodala još jednu godinu, što je bio uvjet da se zaposli kao čistačica. "Sud je prihvatio zahtjev za suspenziju (kazne)", rekao je njezin odvjetnik George Sinellis. "To znači da danas izlazi iz zatvora".

Prvostupanjski sud osudio ju je najprije na 15, a potom smanjio kaznu na deset godina zatvora. Taj je slučaj izazvao zgražanje javnosti u Grčkoj, gdje se "mali" ljudi žale na korupciju među političarima i pripadnicima elite, koji za puno teža kaznena djela dobivaju puno manje kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2020 01:25