TRUMP KOD CARLSONA

‘Službenici suda su ronili suze! Putin? Sad ću vam reći što sam mu poručio... I da, poslušao me‘

Čak i da bude osuđen, tvrdi Trump, ne planira se povući iz utrke za novi mandat u Bijeloj kući

Donald Trump

 Chandan Khanna/Afp

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je popularnom voditelju Fox Newsa Tuckeru Carlsonu kako su dužnosnici suda, na kojem se prošli tjedan dobrovoljno predao zbog optužnice za krivotvorenje poslovnih računa, "ronili suze".

- Divni su to ljudi. To su zaposlenici koji su vidjeli sve i svašta. Na dnevnoj bazi vide razne kriminalce, pa čak i ubojice. Suze su im se slijevale s lica kad su me vidjeli da prilazim, ispričavali su mi se zbog svega i rekli kako se nadaju da će me vidjeti 2024. - rekao je Trump u prvom intervjuu nakon što je postao prvi formalno uhićeni predsjednik u povijesti SAD-a.

Zanimljivo, za prvi intervju odabrao je najpopularnijeg voditelja Fox Newsa Tuckera Carlsona, unatoč tome što je prije nekoliko tjedana, u sklopu tužbe za klevetu koju konzervativna kabelska televizija vodi protiv kanadske kompanije Dominion, na vidjelo izašla prepiska djelatnika te medijske kuće koja je raskrinkala stvarno mišljenje o Donaldu Trumpu. "Strastveno ga mrzim. Još malo pa ćemo mu prestati davati toliko medijskog prostora. Jedva čekam!", napisao je Tucker Carlson svojim kolegama u prepisci koja je postala javna kao dokazni materijal protiv medijske kuće.

No, ako je suditi prema atmosferi koja je vladala tijekom intervjua u Trumpovoj floridskoj rezidenciji Mar-a-Lago, bivši predsjednik nije mu pretjerano zamjerio komentare.

Čak i da bude osuđen, tvrdi Trump, ne planira se povući iz utrke za novi mandat u Bijeloj kući.

Velik dio intervjua s Carlsonom bio je posvećen vanjskoj politici, očekivano, u obliku oštre kritike aktualne administracije Trumpova nasljednika Joea Bidena, koja Ameriku čini slabom na globalnoj pozornici.

- S Putinom sam često pričao o Ukrajini. On je dao naslutiti da je smatra ruskim teritorijem, ali sam mu onda rekao: "Ne, Vladimire! Ne dok sam ja predsjednik!" i on je to poslušao. Onda, kad je vidio ove budale i glupe ljude u Bidenovoj administraciji, odlučio je napasti - objasnio je Trump, opisavši svoga bivšeg ruskog kolegu kao "jako pametnog vođu".

Iako se tijekom svog mandata otvoreno zalagao za povlačenje američke vojske iz Afganistana, svome nasljedniku jako zamjera način na koji je operacija izvedena.

- Otišli smo kao da se predajemo, a za sobom smo ostavili opremu vrijednu 85 milijuna dolara. Čak smo ostavili i pse. Njemačke ovčare. Ja jako volim pse. I ti sigurno voliš pse. Svi vole pse. Oni su ih ostavili u Afganistanu - izjavio je bivši predsjednik te dodao kako SAD, da je on vodio tu operaciju, za sobom ne bi ostavio ni jedan jedini šaraf.

- S petogodišnjakom sam vodio raspravu o povlačenju iz Afganistana i predstavio sam mu faktore. On je rekao da bi vojsku posljednju evakuirao. A Bidenova administracija ih je prve izvukla iz zemlje. Suludo! - zaključio je.

Trump je u eksplozivnom intervjuu kineskog predsjednika nazvao "briljantnim čovjekom" i priznao je kako do dana današnjega njeguje bliske odnose s čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom.

- Rekao sam Kinezima da ne idu u Tajvan. Oni su me poslušali jer sam ih upozorio da će, ako učine krivi korak, imati problema sa mnom - objasnio je Trump. Dodao je kako mu Xi Jinping onda nije potpuno vjerovao, "ali mu je povjerovao deset posto", što je bilo dovoljno da odustane od svojih nauma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:06