TRAGEDIJA U KALIFORNIJI

SLUŽBENO IDENTIFICIRANI OSTACI KOBEJA BRYANTA Nadzorna kamera snimila zadnje sekunde kobnog leta, jasno se čuje zvuk helikopera, udar i potom - tišina

 
 Twitter, AFP

Forenzičari su službeno identificirali u utorak tijelo bivšeg košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta među ostacima helikoptera koji se u nedjelju srušio na brežuljku pored Los Angelesa.

Bivša NBA zvijezda 41-godišnji Bryant identificiran je pomoću otisaka prstiju kao i ostaci još triju osoba čiji su ostaci raspršeni na oko 200 m zbog udara pri velikoj brzini, objavili su stručnjaci agencije za sigurnost trasnporta (NTSB).

Forenzičari su se služili dronovima za pregled terena ali i kako bi utvrdili točno kretanje helikoptera.

Trenutačno je u tijeku istraga koja obuhvaća i razgovore s pripadnicima kontrole leta kako bi se utvrdile točne okolnosti pada helikoptera u kojem su stradali Bryant njegova 13-godišnja kći i još sedam osoba uz članove posade.

Inače, Ronna Leavitt, gospođa koja živi u kući nedaleko od mjesta tragedije predala je policiji snimku nadzorne kamere koja je snimila posljednje sekunde leta helikoptera koji se zabio u brdo. Radi se zapravo o audio snimci i jasno se čuje kako helikoper leti iznad stambenog bloka. Zvuk je sve snažniji, ali odjednom se čuje udar i nakon toga - tišina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:47