ZA TJEDAN DANA

Smjestite svoj kućni ured na Maldive: Luksuzni hotel za 23.250 dolara nudi kompletnu uslugu

Ponudom luksuznog uredskog smještaja hotel nastoji premostiti turističke gubitke nagomilane u doba pandemije Covida-19
Maldivi, ilustracija
 Frank Schneider/Imagebroker/Profimedia

Zamislite svoj ured s pogledom na ocean uz osobnog asistenta i privatnog učitelja joge u stankama, dadilju koja se skrbi za vašu djecu, a rublje vam je oprano i izglačano, pa ako vas takav raj privlači može biti vaš za samo 23.250 dolara.

Sve to nudi hotel na Madivima koji će vam u tjedan dana za tu svotu pružiti ovakvu uslugu.

Ponudom luksuznog uredskog smještaja hotel nastoji premostiti turističke gubitke nagomilane u doba pandemije covida-19 koja je teško pogodila turizam.

Hotel na Maldivima cilja bogatu klijentelu kao što su direktori, poduzetnici ili kreativci, pa ipak različiti ljudi iskazali su zanimanje, tvrdi hotelska glasnogovornica.

Međutim, ako su Maldivi preskupi, moguće je potražiti svoj komadić rajskog ureda drugdje, jer nekoliko tradicionalno turističkih zemalja već je ponudilo posebne vize ljudima koji rade na daljinu.

Karipska otočna država Barbados objavila je da je u zadnjih nekoliko tjedana gotovo 1.500 obitelji i pojedinaca aplicirao za jednogodišnju vizu. Većina njih vlasnici su tvrtki, visokotehnološki stručnjaci iz Silicijske doline ili odvjetnici.

Da bi mogli aplicirati za vizu, zainteresirani moraju dokazati da su financijski sposobni izdržavati se te platiti vizu po cijeni od dvije do tri tisuće dolara.

Sličan program nudi i Gruzija koja je privukla nekih 600 podnositelja zahtjeva, otkriva veleposlanstvo te zemlje u Berlinu.

Ako je ishođenje vize problematično, još postoji opcija digitalnih nomada, a njihov boravak nastoji ubrzo regulirati i vlada Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:46