NEVJEROJATAN SLUČAJ

Smrt mlade djevojke šokirala svijet: ‘S dečkom je kuhala večeru, pomirisala ih je i bilo gotovo...‘

Prvi simptom koji je osjetila bio je svrbež u grlu, nakon čega je hitno prebačena u bolnicu

Thais Medeiros

 Isntagram/

Thais Medeiros iz Brazila preminula je nakon što šest mjeseci oporavlja u bolnici jer je doživjela ozbiljno oticanje mozga zbog mirisanja ekstremno ljutih čili papričica.

Neobična situacija dogodila se još u veljači ove godine, nakon što je 25-godišnjakinja pomagala svom dečku skuhati večeru za njegovu obitelj u gradu Anápolis. Pomirisala je ukiseljenu kozju papriku, sortu koja je iznimno popularna u toj regiji.

Na Scoville skali za mjerenje ljutine papričica, kozja paprika ima između 15 tisuća i 30 tisuća Scoville jedinica, a Thais je njome natrljala nos.

Prvi simptom koji je osjetila bio je svrbež u grlu, nakon čega je hitno prebačena u bolnicu u Anápolisu, a zatim u zdravstvenu ustanovu svog rodnog grada Goianiji.

Nalazi su otkrili dijagnozu edema mozga, oteknuće za koje stručnjaci vjeruju da je uzrokovano alergijskom reakcijom na papriku. U njenom slučaju bilo je toliko ekstremno da je pala u komu.

Naši su drevni preci u Africi gotovo izumrli prije oko 900.000-800.000 godina

Njezina majka Adriana Medeiros ranije je otkrila medijima da je Thais prethodno imala problema s bronhitisom i astmom.

Iako je iz bolnice stigla kući 31. srpnja, kada joj se stanje poboljšalo, morala se vratiti samo četiri dana kasnije kad su joj se pojavili simptomi visoke temperature i krvi u mokraći.

Ponovno je trebala biti otpuštena iz bolnice 10. kolovoza, ali je onda doživjela bronhospazam - stezanje dišnih puteva u plućima, koji ju je ipak zadržao u zdravstvenoj ustanovi. No nije joj bilo spasa, piše The News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:15