KIRGISTAN

SMRTNO UVRIJEDIO CIJELI NAROD Nacionalni gastro specijalitet u statusu na Facebooku usporedio s konjskim penisom, policija ga odmah strpala u pritvor

 facebook

Michael McFeat, škotski biznismen na privremenom radu u središnjoj Aziji, umalo je završio u zatvoru na pet godina nakon što je jedan kirgiski specijalitet usporedio s konjskim penisom. Škot je sa svojim poslovnim partnerima sjeo na večeru, a nekoliko sati poslije na Facebooku je objavio fotografiju veselog društva uz poruku 'kako Kirgistanci stoje u redu za konjski penis', prenosi AFP.

Međutim, Michael se malo zaigrao jer mu je samo nekoliko sati poslije policija banula na vrata i strpala ga u pritvor. Da stvar bude gora, McFeata su naumili optužiti za rasizam i poticanje na mržnju i prijetila mu je petogodišnja zatvorska kazna.

Uvidjevši što je napravio, Škot je odmah izbrisao svoj post na Facebooku i objavio novi u kojem se ispričava cijelom kirgistanskom narodu zbog ružne usporedbe.

- Nisam mislio nikoga uvrijediti i stvarno mi je žao zbog moga komentara. Još želim samo napomenuti da ljudi s kojima sam sjedio nemaju nikakve veze s cijelim slučajem - napisao je McFeat, ali nažalost po njega, malo prekasno.

Od zatvora se izvukao, no po hitnom će postupku biti deportiran.

Inače, jelo koje je McFeat spomenuo nema nikakve veze s životinjskim penisom. Radi se o ljutoj kobasici napravljenoj od konjskog mesa i taj specijalitet je iznimno popularno u središnjoj Aziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:52