DALEKO OD BOJIŠNICE

Smrtonosni udar s ruske podmornice: Ubijeno najmanje 20 osoba, od toga dvoje djece, deseci ranjenih

Vinica se nalazi oko 200 kilometara jugozapadno od Kijeva i daleko je od prvih linija bojišnice na istoku i jugu Ukrajine

Raketiranje središta Vinice

 Screenshot/Twitter

Tri ruske rakete pale su u četvrtak na središte ukrajinskog grada Vinice, usmrtivši najmanje 20 osoba, uključujući dvoje djece kako je izvijestio ukrajinski ured glavnog tužitelja i dužnosnici prenosi Reuters.

Blizu 90 ljudi zatražilo je liječničku pomoć, a oko 50 ih je bilo u teškom stanju nakon napada, u kojem je uništen i medicinski centar, priopćila je policija.

Videosnimke prikazuju gusti crni dim kako izbija iz visoke zgrade, a odzvanjale su sirene dok su hitne službe žurile na mjesto događaja.

UPOZORENJE: Neki od prizora na snimkama su uznemirujući

Fotografije koje je Državna služba za hitne slučajeve objavila na internetu pokazuju sivi dim koji se dizao iz ostataka izgorjelih automobila i tinjajućih ruševina. na jednoj fotografiji vide se, prevrnuta dječja kolica kako leže na ulici.

Rakete su pale na parking poslovne zgrade oko 11 sati, objavila je hitna služba.

Rusko ministarstvo obrane zasad nije komentiralo vijest o napadu na taj grad u središnjoj Ukrajini.

Navodi se da su stambene zgrade te administrativne i uredske prostorije pretrpjele "značajnu štetu i razaranje" u napadu za koji je ukrajinska vojska rekla da je izveden projektilima Kalibr ispaljenima s podmornice u Crnom moru.

Vinica se nalazi oko 200 kilometara jugozapadno od Kijeva i daleko je od prvih linija bojišnice na istoku i jugu Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 22:33