OSTALA PRIBRANA I KAZNILA MANIJAKA

Snalažljiva curica (10) pomogla uhvatiti pedofila uz pomoć svoje konzole za igre

Napasnik je osuđen zahvaljujući desetogodišnjoj djevojćici koja je ostala pribrana dok ju je dirao, pa je posegnula za svojom prijenosnom igraćom konzolom i fotografirala ga
 Thinkstock

IPSWICH - John Fisher, 46-godišnjak iz Suffolka osuđen je jučer na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog zlostavljanja maloljetnice, piše Daily Mail .

Osuđen je zahvaljujući desetogodišnjoj djevojćici koja je ostala pribrana dok ju je dirao, pa je posegnula za svojom prijenosnom igraćom konzolom i fotografirala ga sa kamerom ugrađenom u Nintendo DS kako bi prikupila dokaze za sud.

Na sudu je izjavila da ju je prvi put dirao dok je imala devet godina, što je djevojčica prijavila svojoj majci, no tada ništa nije bilo učinjeno po tom pitanju.

Detektivka Annabelle Bunn, policajka kojoj je slučaj bio dodijeljen, pohvalila je hrabrost i inteligenciju male djevojčice.

- Njena ideja da iskoristi svoju konzolu kako bi ga fotografirala dok ju dira pružila nam je nepobitan dokaz zlostavljanja. Bila je dovoljno hrabra da nam prijavi događaj i da nam potpuno i točno svjedočanstvo o tome što se dogodilo, rekla je Bunn.

- Iako je Fisher isprve poricao zločin, kada smo ga suočili sa fotografijama nije imao drugog izbora osim priznati da je učinio sve što je djevojčica rekla.

Fisherov odvjetnik istaknuo je da njegov klijent nema prethodnih osuda, da je priznao zločin, i da nikada prije nije služio zatvorsku kaznu.

Unatoč navedenim olakotnim okolnostima, sudac John Holt presudio je da je Fisherovo zlodjelo prešlo granicu koja ne zahtjeva zatvorsku kaznu, te ga je osudio na 42 mjeseca zatvora, trajni upis u registar seksualnih prijestupnika, te 10-godišnju zabranu prilaska djeci mlađoj od 16 godina .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:48