ŽIVI AMERIČKI SAN

Snašao se u izbjeglištvu: Sin bivšeg afganistanskog ministra kupio vilu za 20 milijuna $ u Beverly Hillsu

Kuća sa staklenim zidovima ima pet spavaćih soba i sedam kupaonica te veliki bazen, a Daoud Wardak platio ju je 20,9 milijuna dolara
Beverly Hills iz zraka
 Ron Niebrugge/Alamy/Alamy/Profimedia

Daoud Wardak, afganistanski biznismen i sin bivšeg afganistanskog ministra obrane Abdula Rahima Wardaka, kupio je luksuznu vilu vrijednu 20,9 milijuna dolara u Beverly Hillsu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Kako piše Yahoo.com, osim ove spomenute nekretnine, Daoud je već vlasnik i luksuznog stana u Miami Beachu koji ga je stajao 5,2 milijuna dolara.

Kuću u Beverly Hillsu projektirala je lokalna arhitektonska tvrtka Woods + Dangaran, izgrađena je ove godine i prostire se na čak 9000 metara kvadratnih. Opisana je kao spoj modernog i tradicionalnog, a imanje na kojoj se nalazi (površina mu je 0,58 hektara) posljednji put prodano je Woodbridge Grupi 2016. godine za 9,5 milijuna dolara.

Woodbridge je srušio staru kuću na parceli, a onda sve prodao Wardaku.

Stara (originalna) kuća, zamišljena u stilu 60-ih godina prošloga stoljeća, dugo je bila u vlasništvu Sally Hershberger, frizerke čiji su klijenti najveće holivudske zvijezde. Hershberger je nekretninu svojedobno dala u zakup Candace Nelson, osnivačici lanca hrane Sprinkles Cupcakes i Pizzana, da bi je 2013. za 6,9 milijuna dolara prodala jednom biznismenu s Floride.

Nova kuća sa staklenim zidovima, sad u vlasništvu Afganistanca Daouda Wardaka, ima pet spavaćih soba i sedam kupaonica, a interijer je uređen u stilu suvremenog minimalizma. Samo nekoliko metara od kuće nalazi se i veliki bazen. Fotografije spomenute Carla Ridge rezidencije možete pogledati OVDJE.

Wardak, inače paštunskog podrijetla, rođen je u Afganistanu 1977., a u SAD je došao kao izbjeglica. O njegovim poslovima ne zna se puno, ali brojna izvješća pokazuju da je predsjednik tvrtke AD Capital Group sa sjedištem u Miamiju.

I njegov stariji brat Hamed Wardak, koji ima diplomu sa Sveučilišta Georgetown, također je uspješan poslovni čovjek koji vodi vojnu transportnu kompaniju NCL Holdings. Sjedište joj je u Virginiji, no ista uglavnom djeluje u Afganistanu.

Inače, Abdul Rahim Wardak od 2004. do 2012. bio je ministar obrane u afganistanskoj vladi koju su podržavale Sjedinjene Američke Države. Taj bivši mudžahedin bio je ključni igrač u uspostavljanju Afganistanske nacionalne vojske (ANA), koja je "pala" u kolovozu, nakon čega su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 21:11