SKLISKE ULICE

Snijeg se u Madridu nakon ‘Filomene‘ pretvorio u led, svaki sat u bolnici završi 50 ljudi

Prošli vikend je gradom prohujalo snježno nevrijeme kakvo desetljećima nije zabilježno
 Oscar Del Pozo/AFP

Svaki sat vremena zbog loma ili nagnječenja kosti u Madridu u bolnici završi 50 osoba, zabilježila je u srijedu gradska zdravstvena služba nakon što je snježna oluja Filomena ostavila iza sebe skliske ledene ulice.

U posljednjih 36 sati na odjele hitne pomoći u madridskim bolnicama zaprimljeno je 2000 stanovnika, izjavio je gradski dužnosnik za zdravstvo Enrique Ruiz Escudero tijekom razgovora za radijsku postaju Onda Cero. Oko 40 posto svih slučajeva zaprimljenih na hitnoj žrtve su poledice nastale nakon prolaska snježne oluje "Filomene".

Snijeg koji je prošlog tjedna, u petak i subotu padao 33 sata bez prestanka u Madridu, nakon smirenja vremena pretvorio se u led, a čišćenje gradskih ulica odvija se sporo zbog nedovoljnog broja ralica i lopata.

Služba za pomoć i hitne intervencije pozvala je 6,6 milijuna stanovnika Madrida i okolice da ne izlaze na ulice ukoliko to nije neophodno.

Prošli vikend je gradom prohujalo snježno nevrijeme kakvo desetljećima nije zabilježno ondje te kakvog se ne sjećaju niti najstariji građani. Zime su u Madridu obično suhe i sunčane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:11