IZRAEL KRIVI IRAN

Snimile ga nadzorne kamere: Ovo je bombaš samoubojica koji je raznio bus pun Izraelaca!

 YouTube

SOFIJA - Bugarski ministar unutarnjih poslova Tsvetan Tsvetanov izjavio je za medije kako je čovjek za kojeg se sumnja da je počinio samoubilački napad na izraelske turiste snimljen na nadzornim kamerama aerodroma. Od posljedica eksplozije do sada je poginulo osam ljudi, uključujući i napadača, a 32 osobe su ranjene, od kojih tri teško.

- Eksploziju je uzrokovao muškarac koji je poginuo u napadu, čiji identitet još nije utvrđen, rekao je Tsvetanov.

Bombaš je imao krivotvorene dokumente: 'Zrakom su letjela tijela bez glave!'

- Bombaš-samoubojica, u kratkim hlačama i s ruksakom, izgledao je kao i svaki drugi turist. Stavio je svoju torbu u pretinac s prtljagom autobusa koji je eksplodirao, rekao je Tsvetanov, i dodao da se trenutačno radi DNK analiza.

Prema dostupnim snimkama sigurnosnih kamera, radilo se o mlađem muškarcu, bijelcu, duge svjetle kose.

Preživjeli Izraelci danas su već vraćeni u Izrael, dok su izraelske vlasti već poslale dva aviona u Bugarsku, sa medicinskim osobljem i istražiteljima, a treći, vojni avion, trebao bi stići tokom dana, te vratiti u Izrael tijela poginulih i neke od ranjenika.

FOTO, VIDEO Bombaš samoubojica raznio bus! Izrael: Ovo je iranski napad, snažno ćemo uzvratiti!

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji je odmah nakon sinoćnjeg napada okrivio Iran, pojasnio je kako se napad odvio na 18. godišnjicu iranskog napada na Centar židovske zajednice u Buenos Airesu u Argentini, u kojem je poginulo 85 ljudi.

- Točno osamnaest godina nakon eksplozije u Centru židovske zajednice, ubilački iranski teror ponovno usmrćuje nevine ljude, rekao je Netanyahu.

Teheran ne prihvaća odgovornost za napade, nazivajući izraelske optužbe ‘suludima’. Radikalna islamistička grupa Hezbollah također tvrdi kako nije sudjelovala u napadu.

Dužnosnici SAD-a i izraelski ministar obrane sumnjaju na iransku Islamističku revolucionarnu stražu, za koju vjeruju da stoji iza nedavnih napada na Cipru i u Keniji. SAD vjeruje da se Iran osvećuje za atentate na Iranske nuklearne znanstvenike, za koje Iran krivi Izrael, te za sankcije zapadnih država protiv Irana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 13:28