6 MILIJUNA PREGLEDA

Snimka starca s hrpom rukom pisanih bilješki u trgovačkom centru postala je viralni hit: ‘Ovakve stvari me slome!‘

Istraživanje je pokazalo da je 61 posto onih od 65 i više godina izjavilo da ima pametni telefon

Ilustracija

 Rob/Alamy/Profimedia/Rob/alamy/profimedia

Videosnimka koja prikazuje starijeg kupca koji navodno drži "torbu punu rukom pisanih bilješki o tome kako koristiti svoj iPhone" postao je viralan na TikToku.

"Vidio sam ovog starijeg čovjeka u trgovačkom centru kako izlazi iz Appleove trgovine s torbom punom rukom pisanih bilješki o tome kako koristiti svoj iPhone i srce me jako zaboljelo. To je bila najčišća stvar ikada sam vidio", napisao je tiktoker @lilwesse uz komentar "Nedostaje mi moja baka", a snimku je dosad pregledalo 5,3 milijuna korisnika koji su svi redom bili vrlo emotivni.

"Sad ću se rasplakati", "Ovakve stvari me slome", "Sretan sam što je netko to učinio za njega", nizali su se komentari, a jedna starija korisnica TikToka kazala je kako ju je ova objava oduševila jer i ona "pokušava nastaviti učiti i rasti".

@lilwessel

I miss my grandma

♬ fade into you - -

Inače, Appleova web stranica kaže da nudi tečajeve korištenja iPhonea za koji se kupci mogu prijaviti na stranici, a "preporučuju ih onima koji tek počinju koristiti iPhone."

Usvajanje "ključnih tehnologija" od strane onih starijih od 65 godina "izrazito je poraslo" od prije otprilike deset godina, prema istraživanju Pew Research Centera provedenom 2021. godine.

Istraživanje je pokazalo da je 61 posto onih od 65 i više godina izjavilo da ima pametni telefon, u usporedbi s 96 posto onih u dobi od 18 do 29 godina.

Prema istraživanju, 83 posto onih od 50 do 64 godine izjavilo je da posjeduje pametni telefon, dok je 95 posto onih od 30 do 49 izjavilo isto.

Istraživanje je također pokazalo da je 75 posto onih od 65 i više godina izjavilo da su korisnici interneta, u usporedbi s 96 posto onih od 50 do 64 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:42