GNJUSNA SNIMKA

Snimljen jeziv razgovor ruskog vojnika i supruge: ‘Smiješ silovati Ukrajinke, samo koristi zaštitu‘

Roman je zanijekao da je muškarac sa snimke, a njegova supruga Olga nije htjela komentirati optužbe

Ruski par

 Vkontakte/screenshot

Ruski servis Radio Sloboda Europa (RSE) i Schemes, istraživački projekt ukrajinskog servisa RSE, otkrili su identitet ruskog vojnika kojem je supruga tijekom telefonskog razgovora "dala dopuštenje da siluje Ukrajinke", piše Slobodna Europa.

Istraga je otkrila da iza poziva koji su, tvrde, presrele ukrajinske sigurnosne službe u južnoj regiji Herson, stoje Roman Bajkovskij (27) i njegova supruga Olga.

U telefonskom razgovoru čuje se Olgu kako suprugu kroz smijeh govori: "Dakle, siluj Ukrajinke. I nemoj mi ništa govoriti. Razumiješ?".

Roman joj zatim postavlja dodatno pitanje: "Da silujem i ništa ti ne govorim?", na što ona odgovora: "Da, samo je bitno da ja to ne znam".

On zatim ponavlja pitanje: "Dakle, smijem?", na što Olga govori - "Da, smiješ. Samo nosi zaštitu".

RSE i Scheme su od izvora u ukrajinskim sigurnosnim službama dobili telefonske brojeve koje su zatim iskoristili kako bi na društvenim mrežama pronašli profile Bajkovskog i supruge.

Ovaj par, koji dolazi iz ruskog grada Orela, smještenog 350 kilometara jugozapadno od Moskve, preselio se na Krim nekoliko godina nakon ruske aneksije.

Objave njegove majke Irine sugeriraju da je Roman pripadnik ruskih oružanih snaga, a on je svoj identitet potvrdio kada ga je kontaktirao Radio Slobodna Europa. Rekao je da se nalazi u Sevastopolju, krimskoj luci u kojoj je sjedište ruske crnomorske flote, no uvjerava kako on nije muškarac sa snimke.

Iako tvrdi da nije riječ o njemu, RSE i Scheme tvrde da glasovi Bajkovskog i Olge odgovaraju glasovima iz spornog poziva koji su snimile ukrajinske sigurnosne službe.

Olga Bajkovskaja potvrdila je da je njezin suprug bio u Sevastopolju te je rekla da je ranjen te da se liječi u bolnici, no optužbe nije komentirala.

Protiv Bajkovskog i njegove supruge nisu podignute nikakve optužnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:30