SLUČAJNA SNIMKA

Snimljen trenutak kada je Titan uronio u ocean: ‘Gledam kako se podmornica spušta prema Titaniku‘

Nestala podmornica na put je krenula u ranim jutarnjim satima, a kontakt s matičnim brodom izgubila je nešto prije 10 sati
 TikTok/abbijaxxxon

Abbi Jackson (22) radila je kao snimateljica na matičnom brodu Polar Prince u nedjelju ujutro kad je podmornica s pet muškaraca uronila u Atlantik. Putinici u OceanGateu nestali su uz obalu Newfoundlanda u Kanadi. Procjenjuje se da su u trenutku potonuća imali na raspolaganju dovoljno kisika za narednih 96 sati te se očekuje da će im zraka ponestati u četvrtak ujutro, piše The Sun.

Nestala podmornica na put je krenula u ranim jutarnjim satima, a kontakt s matičnim brodom izgubila je nešto prije 10 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Cijelu situaciju sa sigurne udaljenosti pratila je Abbi Jackson koja je trebala dokumentirati najsuvremeniju istraživačku tehnologiju. Mlada Kanađanka izvadila je mobitel i uhvatila trenutak kad je Titan uranjao u ocean. Nabacila je osmijeh dok je u pozadini usnimljena podmornica OceanGate.

- Gledam kako se podmornica spušta prema Titaniku, stoji na snimci.

Kanadski zrakoplov detektirao je zvukove u području gdje su ronioci nestali, no obalna straža još nije razjasnila podrijetlo zvukova. Podvodni dronovi raspoređeni tako da lociraju mjesta odakle dolaze udarci, no ni one nisu ništa pronašle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:58