TRAGEDIJA U SAD-U

Šok ispred Bijele kuće: Udar groma ubio dvije osobe, još dvije su u kritičnom stanju

Vjeruje se da su četiri osobe mogle biti pogođene udarom dok su se nalazile pored drveta u trenutku velikog pljuska

Ilustracija

 Brendan Smialowski/Afp

Dvoje ljudi je smrtno nastradalo, a dvoje drugih je u kritičnom stanju nakon što se dogodio udar munje u parku pored Bijele kuće u Washingtonu, piše npr.org.

Hitna služba primila je dojavu o ljudima koji su pronađeni s ozljedama u Lafayette Parku u četvrtak navečer. Američka policija i članovi američke tajne službe koji su se nalazili na tom području su požurili u pomoć kako bi pomogli četvorici unesrećenih. Nije bilo oštećene imovine ili vozila, kazao je lokalni dužnosnik za požare i hitnu medicinsku pomoć Vito Maggiolo.

Vjeruje se da su četiri osobe mogle biti pogođene udarom dok su se nalazile pored drveta u trenutku velikog pljuska, kazao je Maggiolo.

U petak ujutro 76-godišnji James Mueller i 75-godišnja Donna Mueller, oboje iz Janesvillea u Wisconsinu su proglašeni mrtvima, doznaje se iz policije.

- Žao nam je zbog tragičnog gubitka života zbog udara munje u Parku Lafayette. Naša srca su s obiteljima koje su izgubile voljene osobe i molimo se za one koji se još bore za život, kazala je Karine Jean-Pierre, glasnogovornica Bijele kuće za tisak.

S obzirom da se očekuje još ovakvih oluja u Washingtonu, Maggiolo je savjetovala ljudima da ostanu u zatvorenim prostorima.

- Ako vidite munju ili čujete grmljavinu trebate potražiti zaklon unutar zgrade ili vozila. Ne pokušavajte tražiti zaklon u drvetu, kazao je, piše npr.org.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:25