SNAŽNA DETONACIJA

ŠOK NA SNIMANJU RATNOG FILMA Eksplodirala bomba, poginuli glumci i šef specijalnih efekata

Tema filma je Iransko-irački rat, a neki članovi ekipe za sve krive međunarodne sankcije
 AFP

TEHERAN - Najmanje je pet osoba poginulo, a nekoliko ih je ozbiljnije ozlijeđeno u snažnoj eksploziji koja je naprasno prekinula snimanje jednog ratnog filma u Iranu.

Detonacija se dogodila oko 35 kilometara južno od glavnog grada Teherana, a među poginulima su glumci, djelatnici produkcije te šef specijalnih efekata, piše BBC .

Zasad nema govora da bi iza svega mogao stajati terorizam, vjeruje se da je riječ o nesretnom slučaju. Eksplodiralo je pored automobila kojim se koristio jedan glumac.

Tema filma je Iračko-iranski rat, koji je trajao od 1980. do 1988. godine. Jedan član filmske ekipe za sve je okrivio međunarodni embargo zbog kojega su na setu bili prisiljeni koristiti bojevo streljivo.

'Imamo eksploziv kakav se koristi na ratištima. Nismo imali drugog izbora jer je uvoz zamjenskih tvari koje se najčešće koriste u filmskoj industriji Iranu zabranjen', rekao je Abbass Shoghi.

Snimanje je krenulo u rujnu prošle godine u Svetom obrambenom kino gradu, što je naziv lokacije na kojoj se i inače snimaju iranski ratni filmski uratci.

Premijera je bila planirana za veljaču, ali sada je moguće da do toga neće doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:46