ČUDAN MIRIS

Šok u poznatom ljetovalištu: Bračni par preminuo nakon što je soba pored njihove tretirana protiv stjenica?

Kad se idućeg jutra nisu pojavili na doručku, Kelly se zabrinula i pronašla roditelje bolesne
 Mohamed El-shahed/Afp/Profimedia/Mohamed El-shahed/afp/profimedia

Istražitelji su utvrdili da je hotelska soba koja se nalazi pored sobe u kojoj je preminuo britanski par, nekoliko sati prije njihove smrti tretirana jakim kemikalijama za ubijanje stjenica. Prvotno je utvrđeno kako su John i Susan Cooper umrli od E.coli dok su spavali u jednom egipatskom hotelu, prenosi The Sun.

John (69) preminuo je u hotelskoj sobi, a Susan (64) je umrla nekoliko sati kasnije u bolnici. Istraga je pokazala da se u sobi pored provodila fumigacija, odnosno uništavanje insekata plinom za koju se koriste jaki otrovi. Jedan od istražitelja rekao je kako je moguće da par nije preminuo od trovanja hranom ili ugljičnim dioksidom, već od izloženosti infektivnom biološkom agensu ili otrovnim kemikalijama.

Par iz Burnleya u Lancashireu preminuo je u kolovozu 2018. godine u hotelu Steigenberger Aqua Magic koji se nalazi u odmaralištu Hurghada na Crvenom moru. Još tad glavni egipatski tužitelj otkrio je da je John patio od akutne crijevne dizenterije uzrokovane E.coli, dok je njegova supruga imala komplikaciju povezanu s infekcijom koju je vjerojatno uzrokovala E.coli.

Njihova kći Kelly Ormerod (40) tvrdila je da smrad u njihovoj sobi ukazuje na to da je nešto drugo krivo za njihovu smrt. Večer prije s parom je u sobi spavala i njena 12-godišnja kći Molly, a kobnu večer je sasvim slučajno izbjegla. S njenim mišljenjem složio se i stručnjak za infekcije.

Molly je majci rekla da soba miriše po kvascu, a John je tvrdio da se osjeća malo loše prije nego je unuku odveo u majčinu sobu. Njemački turist otkrio je da je susjedna soba tretirana pesticidima za vrijeme ručka na dan kad je paru pozlilo.

Kad se idućeg jutra nisu pojavili na doručku, Kelly se zabrinula i pronašla roditelje bolesne. Rekla je da su oboje povraćali i da je primijetila čudan miris u sobi. Dvojica liječnika bili su na mjestu događaja pružili su njenom ocu CPR no nisu ga uspjeli spasiti. Proglašen je mrtvim kad je Susan odvedena na kliniku u hotelu, prevezena je kolima Hitne pomoći u bolnicu gdje je kasnije preminula.

image
Mohamed El-shahed/Afp/Profimedia/Mohamed El-shahed/afp/profimedia

- Kad sam ušao u sobu primijetio sam neobičan miris, poput plijesni ili vlage. Sve je bilo puno stjenica i u krevetu i ispod njega, rekao je Dominik Bibi, turist čija je svekrva odsjela u susjednoj sobi.

Nekoliko sati kasnije na hodniku je vidio trojicu muškaraca, dvojicu u hotelskoj uniformi i jednog s kanisterom pesticida za koje pretpostavlja da je korišten da bi se ubile stjenice. Nakon pet do deset minuta, muškarci su izašli i zalijepili vrata sobe. Također je otkrio da njemu i ostalim članovima obitelji također nije bilo dobro.

Slučaj još uvijek nije zaključen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:52