‘KAKO SAM GLUP...‘

Šok u Skandinaviji: Vođa ljevice u trgovini ukrao Hugo Boss naočale!

Bjørnara Moxnesa su 16. lipnja snimile nadzorne kamere kako krade Hugo Boss naočale u jednom duty-free shopu

Bjørnar Moxnes

 Facebook

Vođa norveške stranke s lijeve strane političkog spektra, Bjørnar Moxnes, u ponedjeljak je dao ostavku nakon što se doznalo da je ukrao skupocjene naočale iz trgovine na aerodromu u Oslu, piše Politico.

Moxnesa - vođu norveške Crvene stranke koja ima osam zastupnika u norveškom parlamentu - 16. lipnja su snimile nadzorne kamere kako krade Hugo Boss naočale u jednom duty-free shopu. Nakon što je snimka postala viralna, Moxnes je otvorio bolovanje.

No idućeg ponedjeljka, dan nakon što se trebao vratiti s bolovanja, Moxnes je priznao krađu i dao ostavku na svoju poziciju.

‘Mnogo me ljudi pitalo kako sam mogao učiniti nešto tako glupo. I sâm sam se to pitao mnogo puta posljednjih tjedana. Nemam neko objašnjenje‘, napisao je na Facebooku.

Dan ranije, izvršno vijeće Crvene stranke donijelo je odluku da će Marie Sneve Martinussen zamijeniti Moxnesa na mjestu šefa stranke, nakon što je ovaj tu dužnost obnašao 11 godina.

Martinussen je u ponedjeljak osudila i krađu i Moxnesovu reakciju na skandal, jer od samog početka nije osigurao ‘prave informacije‘ o slučaju.

‘Ljuta sam i razočarana i to sam rekla Bjørnaru na vrlo izravan način‘, rekla jena konferenciji za medije.

No s obzirom da se Moxnes ispričao i dao ostavku na svoju funkciju, Martinussen taj slučaj smatra završenim. Ona će funkciju šefice stranke obnašati do 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:23