GRIZLI MAMA

Šokantna biografija otkriva: Sarah Palin uzimala kokain i varala svog muža Todda!

Američke novine objavile su isječke iz nove knjige o Sarah Palin, njezine biografije koju je napisao Joe McGinniss, a uskoro izlazi u SAD-u

ANCHORAGE - Seks, droga i politika. Tako bi se mogao sažeti sadržaj knjige o Sarah Palin pod naslovom The Rogue: Searching for the Real Sarah Palin (Odmetnica: Potraga za pravom Sarah Palin), koja uskoro izlazi u SAD-u. Dugo očekivanoj knjizi Joea McGinnissa ne nedostaje eksplozivnih detalja iz života konzervativne američke političarke, ‘grizli mame’ s Aljaske, a baca i novo svjetlo na republikansku kandidatkinju za potpredsjednicu SAD-a na izborima 2008., koja navodno ima i predsjedničke ambicije.

Sarah Palin, otkriva McGinniss u knjizi, uzimala je kokain, varala supruga s njegovim poslovnim partnerom, imala ‘jednokratnu’ avanturu s američkim košarkašem Glenom Riceom, a pitanje je i je li uopće majka svoje petero djece, što je šokantno ako je istinito. Naime, moguće je da njeno najmlađe dijete Trig uopće nije njeno.

Družili se jednu noć

Neka su poglavlja posvećena i njenom karakteru, koji autor secira na temelju intervjua s osobama iz njene blizine, a prikazuju Palin kao osvetoljubivu šeficu, neizlječivu šopingholičarku, ne baš idealnu domaćicu kakvom se predstavlja i političarku koja najradije čita magazine o slavnima.

Dok je bila sportska tv reporterka, 1987., Sarah Palin navodno je imala bliski susret s Glenom Riceom, budućih igračem u NBA-u. McGinniss piše kako su ona i Rice imali vezu za jednu noć devet mjeseci prije nego što se Sarah, koja se tada prezivala Heath, udala za Todda Palina.

Rice je tada studirao na Sveučilištu Michigan, a u Anchorage je došao na košarkaški turnir. S mladom novinarkom proveo je noć u studentskoj sobi njezine mlađe sestre. Palin je tada imala 23 godine. Jedna njoj bliska osoba autoru je otkrila da je mlada Sarah imala fazu kad su joj se sviđali tamnoputi mladići.

Autor je ranije ove godine razgovarao s danas umirovljenim košarkašem Riceom, koji je odbio otkriti detalje te je rekao kako je njihov odnos bio ‘pun poštovanja’, a da je Sarah tada bila izuzetno ‘mila djevojka’. Jedna osoba bliska Palin izjavila je kako se sjeća da je ‘Palin bila zadovoljna što je bila s tamnoputom košarkaškom zvijezdom’. Rice je igrao za Miami Heat i Los Angeles Lakers, a njegova supruga bila je zvijezda jednog reality showa.

Tipična mama

U novoj biografiji ponavlja se tvrdnja objavljena u National Enquireru 2008. prema kojoj je Palin imala izvanbračnu vezu ni manje ni više nego sa suprugovim poslovnim partnerom Bradom Hansonom sredinom 90-ih. Hanson i Todd Palin vodili su biznis sa snowmobilima, skuterima za vožnju na snijegu, a ubrzo nakon afere dvojica muškaraca su raskrstila. Kad se priča pojavila u medijima prije nekoliko godina, oboje aktera - Sarah i Brad - demantiralo je novinske napise.

Šokantna je tvrdnja iz knjige da je Palin, koja se voljela predstavljati kao tipična američka mama, šmrkala kokain. McGinniss piše kako je ‘vukla’ s kanistra za gorivo dok se vozila snowmobileom. Prijatelj supružnika Palin tvrdi da je njen suprug često uzimao tu tešku drogu. Autor biografije navodi kako je Palin pušila marihuanu s profesorom dok je studirala.

Zagoreni špageti

Palin se u javnosti dičila imidžem spretne kućanice i majke, no McGinniss navodi izjave prijatelja obitelji koji tvrdi da je Palin djecu često ostavljala da se sama snalaze kad joj nije bilo supruga. McGinniss tako navodi da je Bristol i Willow servirala zagorene špagete sa sirom, instant-hranu koju treba samo zagrijati.

No možda je najšokantniji detalj priče o skrivenoj strani Sarah Palin onaj da ona navodno nije rodila svoje peto dijete, dječačića Triga, koji je rođen s Downovim sindromom 2008. McGinniss je čitavo poglavlje posvetio Trigu i glasinama da mu Palin nije majka, ističući kako bi to bila ‘najveća prijevara koju je počinio jedan kandidat u predsjedničkoj utrci u povijesti SAD-a’.

Autor nije pronašao dokaze, no kaže kako ga ništa ne bi iznenadilo. Nije uvjeren da ga je rodila Palin, no nakon istraživanja još nije siguran što da misli. Ističe kako su mu mnogi stanovnici Wasille, predgrađa Anchoragea u kojem je odrasla Palin, koji su s njom išli u školu, rekli kako ih ‘ne bi čudilo da saznaju da je izmislila priču o trudnoći’ te da bi ‘to bila sposobna učiniti’. McGinniss secira i jedan od prvih skandala u kojem se našla Palin kad je optužena da je dala otkaz suprugu svoje sestre nakon što se par odlučio rastati.

Tvrdilo se da je Palin to učinila iz osvete, a otkaz nije dobio samo sestrin bivši suprug već i njegov nadređeni, koji mu je najprije odbio dati otkaz. Walt Monegan, šef bivšeg supruga njezine sestre, izjavio je kako mu Palin nikad nije objasnila zašto je dobio otkaz. McGinniss piše kako je Sarah rekla da je otpustila Monegana jer je pokazao ‘otpadnički karakter’, no autor navodi da taj skandal valja ponovno istražiti jer je Palin u tom slučaju pokazala svoju skrivenu osvetoljubivu i opsesivnu prirodu.

Problemi u susjedstvu

Joe McGinniss kontroverzni je autor s nekoliko bestselera i bivši susjed Sarah Palin. U njenu se ulicu doselio nakon što je odlučio napisati knjigu o anonimki koja je doživjela nagli uzlet na republikanskoj sceni. Ambicije Sarah Palin narasle su do predsjedničkih i čeka se njena odluka o uključivanju u predsjedničku utrku, o čemu se odavno šuška.

McGinniss se u kuću kraj Palinovih doselio 2010., a obitelj je reagirala podizanjem ograde, nakon što su na Twitteru ustvrdili da je pisac virio u spavaću sobu najmlađe kćeri S. Palin. McGinniss je na to odgovorio da nema pogled na sobu i kako bi bilo bolje da je Palin navratila ‘s kolačima i pristojno porazgovarala o problemu’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:10