OGLASILA SE NA TWITTERU

ŠOKANTNA OSTAVKA U BRITANSKOJ VLADI 'Ne mogu više podupirati vladinu politiku prema Gazi'

(FILES) A file picture taken on October 3, 2010, in Birmingham, central England, shows then Chairman of the Conservative Party, Sayeeda Warsi delivering a speech. A British minister who was the first Muslim woman to sit in the Cabinet has resigned over the British government's policy on Gaza, she said Tuesday August 5, 2014. AFP PHOTO / BEN STANSALL/FILES
 BEN STANSALL

LONDON - Sayeeda Warsi, prva muslimanka na dužnosti državne tajnice u vladi Velike Britanije objavila je u utorak na Twitteru da podnosi ostavku rekavši kako više "ne može podupirati vladinu politiku prema Gazi".

"S velikim žaljenjem sam jutros pisala premijeru i predala mu svoju ostavku. Ne mogu više podupirati vladinu politiku u vezi s Gazom", poručila je na Twitteru barunica Sayeeda Warsi, aktualna državna tajnica u ministarstvu vanjskih poslova i ministrica za odnose s vjerskim zajednicama.

Britanski premijer David Cameron suočen je s brojnim kritikama jer se nije očitovao o izraelskoj vojnoj ofenzivi u Gazi, odnosno nije se izjasnio smatra li da je riječ o zločinu nad palestinskim narodom.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:55