IMAO TUMOR NA MOZGU

ŠOKANTNA PRIČA IZ SRBIJE U emisiji se posvađali lažni liječnik i sestra preminulog mladića: 'Rekao nam je da ne idemo liječniku, da se molimo Bogu'

 
Miroljub Petrović (lijevo), Biljana Jovanović (desno)
 TV Prva, screenshot

Sestra 31-godišnjaka koji je u Srbiji preminuo nakon što ga je lažni liječnik Miroljub Petrović bizarnim metodama liječio od tumora susrela se jutros s tim liječnikom u emisiji uživo.

Naime, Petrović je poznat po tome da je ljude koji boluju od tumora uvjeravao da ne idu na liječenje u bolnice, već da dođu u njegov centar i to mu plate. Tako je učinio i sa Slavčom Petrovom koji je bolovao od tumora na mozgu. Petrović ga je uvjeravao da će ozdraviti od njegovih tinktura i cijeđenih sokova, a nakon što je mladić preminuo, 'liječnik' je krivnju svalio na obitelj.

Sestra preminulog, Biljana Jovanović u televizijskoj je emisiji rekla da je Petroviću vjerovala. Iako ga ne krivi direktno za bratovu smrt, rekla je da i dalje stoji činjenica da se on lažno predstavljao i tešku bolest liječio šetnjama, molitvama i sokovima, a dan u njegovom centru stajao je 120 eura. 'Liječenje' je obavljao i putem e-maila, piše Blic.

Biljana kaže da bi se u takvoj situaciji sada sigurno obratila pravim liječnicima.

'Teško smo primili vijest da brat ima tumor. Liječnici su mu dali terapiju protiv epileptičnih napada, ali za liječenje tumora ne. Rekli su da ga moraju pratiti, da je vjerojatno u pitanju benigni. Odmah sam poslala mail Petroviću i on mi je odgovorio', kaže Biljana i dodaje da se njezin brat na početku uzimanja Petrovićevih tinktura dobro osjećao, no zatim su epileptički napadi postali sve češći.

'Ja sam se obratila Petroviću mailom i rekla sam mu da nema promjene. Borili smo se kao lavovi. Što nam je rekao, to smo radili. Tako smo i završili vjerujući dr Petroviću. Da mogu vratiti vrijeme, bratu bih rekla da se hrani zdravo, da se moli Bogu, ali i da se obratimo liječnicima na vrijeme', dodaje.

Iako je Biljana u emisiji rekla da ne krivi izravno Petrovića za smrt svog brata, činjenica je da je on, lažno se predstavljajući, ozbiljnu bolest njezinog brata liječio "sokovima, šetnjom i molitvama", savjetima preko mejla, ali i u njegovom centru, gde im je dan naplaćivao 120 eura, prenosi Blic.

Petrović pak tvrdi da pokojnog Slavču nije ni vidio. Dodaje da nije njegovoj obitelji obećao izliječenje, niti je svoje savjete naplaćivao. Ističe da je za liječenje Biljaninog brata tinkture dao besplatno, dok ona tvrdi da nije tako.

'Nisu razumjeli moju poruku, a to je da ljudima samo mogu dati savjet što da rade. Sve bolesti nastaju zbog nezdravog načina života. Nikada nisam vidio Biljaninog brata niti ga čuo telefonom. Nije istina da naplaćujem liječenje. Ljudi dolaze primijeniti program ili im ga šaljem na mail. Razumije se da je Biljana očekivala da pomognem. Dao sam sve od sebe. Ja nemam vremena raditi s pacijentima. Nisam vidio njenog brata. Ne bavim se liječenjem, već savjetovanjem da zdravo žive. Što ja da radim ako je netko shvatio da ću ga izliječiti', rekao je Miroljub Petrović i dodao da on 'ne može nekome staviti ruku na glavu i izliječiti ga', prenosi Blic. Sestra umrlog mladića pak tvrdi da je upravo Petrović savjetovao da ga ne vode ni na gama nož.

Ukoliko istraga pokaže da je zbog bavljenja nadriliječništvom nastupila smrt, Petroviću prijete dvije do 12 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:17